Τιμητική εκδήλωση από τον Ελληνο-Ολλανδικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Σύνδεσμο για τον απερχόμενο Ολλανδό Πρέσβη

Την εξαιρετική συνεργασία που είχε με τον κ. Jan Versteeg, τον πρέσβη της Ολλανδίας που ολοκληρώνει με επιτυχία τη θητεία του στην Ελλάδα, ανέδειξε με εκδήλωση προς τιμήν του ο Ελληνο-Ολλανδικός Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύνδεσμος (HeDA). Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι-διοικητικά στελέχη των εταιρειών μελών του Συνδέσμου, στελέχη της ολλανδικής πρεσβείας και αρκετοί φίλοι, πρόσωπα της επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. 

Ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, πρόεδρος του Συνδέσμου, εξήρε κατά την αναφορά του στον τιμώμενο την ιδιαίτερα γόνιμη και ουσιαστική προσπάθεια και συμβολή του κ. Versteeg στην ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων Ελλάδος και Ολλανδίας, με έμφαση στη δημιουργία ευκαιριών προβολής της ελληνο-ολλανδικής επιχειρηματικότητας που έχει οικονομική, εμπορική και κοινωνική αξία για τη χώρα μας. Ιδιαίτερα τόνισε ο κ. Κώτσαλος τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο απερχόμενος πρέσβης για την εξασφάλιση θετικού κλίματος και επενδυτικού ενδιαφέροντος ολλανδικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Επίσης, υπογράμμισε τις ενέργειές του για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας στη βάση καινοτόμων ιδεών και στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος “Orange Grove” της πρεσβείας, που υποστήριξαν και οι εταιρείες μέλη του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμου.

Ο κ. Jan Versteeg εργάστηκε εποικοδομητικά και για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ολλανδίας και Ελλάδος σε τομείς της δημόσιας διοίκησης και οικονομίας, καθώς και στον τομέα της προώθησης εξαγωγών προς την Ολλανδία, προτείνοντας βέλτιστες πρακτικές. Χαρακτηριστικά θερμός στα αισθήματά του για τη χώρα μας, ο κ. Versteeg επισήμανε στον χαιρετισμό του την ανάγκη να αναδειχθούν διεθνώς τα πλεονεκτήματα της Ελλάδος, με τη βεβαιότητα ότι αυτά σε συνδυασμό με απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα ανοίξουν δρόμο για να ξεπεραστεί η δύσκολη συγκυρία. 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ