Αποτίμηση Απολογιστικής Ημερίδας

Μια εκδήλωση με απολογιστικό χαρακτήρα διοργάνωσε με επιτυχία το Γραφείο Διαμεσολάβησης των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Ιλίου την Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ίλιον.
 
Η εκδήλωση είχε σαν στόχο την ποιοτική και ποσοτική αποτίμηση του έργου που παράχθηκε στα 2 χρόνια λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών. Επιπρόσθετα, σε εισηγήσεις από τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών αναλύθηκαν οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην κοινωνία και την οικογένεια, μελετήθηκε ο ρόλος του εθελοντισμού σε περίοδο κρίσης, αλλά και η συμβολή της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ο ρόλος του Φαρμακοποιού  στις Δομές.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας κα Ανδριάνα Αλεβίζου και η Πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κα Μαρία Κερασόγλου.
 
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους και ομιλητές από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, τον λόγο είχαν ο κος Ιωάννης Βαρούτης, Υπεύθυνος Γραφείου τύπου και Ενημέρωσης του Εθνικού Μηχανισμού Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, ο οποίος έκανε μία απολογιστική παρουσίαση του συνολικού έργου του Προγράμματος,  ο κος Νικόλαος Παππάς, Κοινωνικός Λειτουργός στον Συμβουλευτικό Σταθμό Δήμου Πετρούπολης, Εκπαιδευτής Ενηλίκων και επόπτης Κοινωνικών Λειτουργών στην Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία της ενδοεπιχειρησιακής υποστήριξης και συνεχιζόμενης κατάρτισης ως εργαλεία για την βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών σε χώρους κοινωνικού ενδιαφέροντος.
 
Επιπλέον, στην Ημερίδα έδωσε το παρόν η κα. Ιωάννα Φραντζεσκάκη, Project Manager στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό QualityNet Foundation, η οποία εστίασε στα προγράμματα που υλοποιούν αυτή την περίοδο, αλλά και στην κοινωνική διαμεσολάβηση και στους τρόπους με τους οποίους το πραγματοποιεί το QualityNet Foundation. Στη συνέχεια ακολούθησε η εισήγηση της κας Κατερίνας Ματιάτου από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του σωματείου,  παραθέτοντας απολογιστικά δεδομένα που έχει επιτύχει το σωματείο μέσα στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του.
 
Την Ημερίδα έκλεισε ο κος Αλέξανδρος Οικονόμου, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» με ομιλία η οποία είχε ως πυρήνα την ανάγκη για αλλαγή τροχιάς του ατόμου και του τρόπου σκέψης, επίδρασης και αλληλεπίδρασής του, δίνοντας παράλληλα βαρύτητα στην μετεξέλιξη των προγραμμάτων που αφορούν στην αντιμετώπιση της φτώχειας. 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ