16 συμβουλές για την ασφάλεια στο σπίτι

Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να προστατεύσετε το σπίτι σας από τους επαγγελματίες και ειδικευμένους κλέφτες, συνήθως ερασιτέχνες του είδους είναι πίσω από τις περισσότερες περιπτώσεις διαρρήξεων σε σπίτια. Τα καλά νέα εδώ, είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να διαφυλάξετε την περιουσία σας από τους ερασιτέχνες και ευκαιριακούς διαρρηκτές, και τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι με μερικές απλές και ως επί το πλείστον ανέξοδες επενδύσεις και προφυλάξεις, μπορείτε να κρατήσετε το σπίτι σας και την περιουσία σας ασφαλή αποτρέποντας αυτού του είδους κακόβουλες ενέργειες.Ακολουθήστε λοιπόν αυτές τις φθηνές και εύκολες συμβουλές για να εξασφαλίσετε το σπίτι σας από τους εισβολείς.

 Κλειδώνετε πάντα: Ακόμα και εάν πεταχτείτε μέχρι το μαγαζάκι της γειτονιάς για πέντε λεπτά, κλειδώστε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα – ακόμα και εάν είστε στον δεύτερο όροφο.

Επενδύστε σε ένα σύστημα συναγερμού: Αύτη είναι ομολογουμένως η πιο ακριβή επένδυση σε αυτή τη λίστα, αλλά ένα σύστημα συναγερμού αξίζει το βάρος του σε χρυσό. Όχι μόνο με την παρουσία που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους περισσότερους εισβολείς, αλλά διότι ένα καλό σύστημα συναγερμού συνδέεται άμεσα με την αστυνομία ή / και έναν κεντρικό σταθμό για να έχετε άμεση βοήθεια.(Extra tip): Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα συναγερμού σας έχει μια εφεδρική τηλεφωνική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η συμβατική τηλεφωνική σας σύνδεση διακόπει.

Ανιχνευτές κίνησης: Εκτός από ένα σύστημα συναγερμού, υπάρχουν οικονομικοί αισθητήρες κίνησης και ήχου που μπορούν να εγκατασταθούν ανάβοντας φώτα – προβολείς γύρω και μέσα στο σπίτι σας πράγμα που αποτρέπει πιθανούς εισβολείς.

Αντανακλαστικά αριθμοί σπιτιού: Το νούμερο της κατοικίας μας έντονο και από αντανακλαστικό υλικό μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία, πυροσβεστική και τις άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να βρουν ευκολότερα το σπίτι σας την νύχτα και να κερδίσουν μερικά κρίσιμα λεπτά!

Ασφάλιση παραθύρων: Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να ασφαλίσετε  τα παράθυρα και τις συρόμενες πόρτες σας ώστε να μην μπορούν να ανοίξουν και κάποιος να μπορέσει να γλιστρήσει μέσα. (Η λιγότερο δαπανηρή επιλογή είναι είτε μία μπάρα είτε ένας πίρος.)

Ασφάλεια θυρών: Φροντίστε ώστε όλες οι πόρτες που βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από ένα παράθυρο να μην έχουν τα κλειδιά επάνω στις κλειδαριές. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας εισβολέας σπάει το παράθυρο, δεν μπορεί να ξεκλειδώσει την πόρτα σας. (Σημείωση: επειδή πάντοτε υπάρχει ή πιθανότητα έκτακτης εξόδου, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα κλειδί έτοιμο για χρήση σε συγκεκριμένο σημείο)


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ