Οι CEOs αναμένουν ανάκαμψη της οικονομίας και αύξηση των προσλήψεων στα επόμενα 3 χρόνια

Αισιόδοξοι για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους αλλά και για τις προοπτικές της οικονομίας μέσα στην επόμενη τριετία δηλώνει το 80% των επικεφαλής των επιχειρήσεων, έτσι όπως προκύπτει από τη νέα παγκόσμια έρευνα της KPMG “CEO Study Outlook” Συγκρίνοντας τα δεδομένα των επιχειρήσεων, διαφαίνεται ότι υπάρχει πιο θετική και σίγουρη διάθεση στην Ευρώπη (70%) και στην Ασία (68%) σε σχέση με τις ΗΠΑ (19%)
Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι δηλώνουν πιο σίγουροι για την εξέλιξη και την πορεία της επιχείρησής τους από ό, τι ήταν πριν από ένα χρόνο και το 78% προβλέπει ανάκαμψη της οικονομίας και πολλές προσλήψεις μέχρι το 2018.
Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 1 200 CEOs από 10 μεγάλες αγορές διεθνώς και 9 βασικούς τομείς της βιομηχανίας.
Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι αυτό που απασχολεί περισσότερο τους Διευθύνοντες Συμβούλους είναι ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στην αγορά. Αναλυτικότερα, το 86% ανησυχεί για την αφοσίωση των πελατών τους, το 74% προβληματίζεται για τους νέους παίκτες στην αγορά, το 72% ανησυχεί για την προσαρμογή της επιχείρησης στις νέες τεχνολογίες, ενώ το 66% σκέφτεται ποια θα πρέπει να είναι τα προϊόντα της εταιρείας τα επόμενα τρία χρόνια. 
Το Status Quo καθοριστικός παράγοντας
Ένας στους δυο CEOs δηλώνει ότι νιώθει «σχετική ασφάλεια» με το παρόν επιχειρηματικό μοντέλο του οργανισμού τους, ενώ το υπόλοιπο 5% φαίνεται να είναι στην απέναντι όχθη.  Από τους επικεφαλής των επιχειρήσεων το 29% δήλωσε ότι προβλέπει μεταμόρφωση των οργανισμών σε διαφορετικές νομικές οντότητες τα επόμενα 3 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι φαίνεται να κατανοούν αυτή την ανάγκη αλλαγής προκειμένου οι επιχειρήσεις τους να επιβιώσουν και να ευημερήσουν, ωστόσο η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν το 1/3 των στελεχών αναγνωρίζει ότι η επιχείρηση τους δε ρισκάρει αρκετά και περισσότεροι από τους μισούς παραδέχονται ότι δεν έχουν εφαρμόσει πλήρως καινοτόμες εταιρικές διαδικασίες.  
Στρατηγικές προτεραιότητες κατά τα επόμενα τρία χρόνια
Το 94% των ερωτηθέντων επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στη λειτουργική αποδοτικότητα.  Προτεραιότητα των στελεχών παγκοσμίως φαίνεται ότι είναι η ανάπτυξη σε νέες αγορές, η μεγαλύτερη εστίαση στους πελάτες, η γεωγραφική διεύρυνση, η μείωση του κόστους διάρθρωσης των επιχειρήσεων, η αύξηση της ταχύτητας στην αγορά και η προώθηση της καινοτομίας.
Αναφορικά με τις προτεραιότητες σε επενδυτικό επίπεδο, διαφαίνεται έντονα η τάση οι επιχειρήσεις να θέλουν να επεκταθούν εκτός των δικών τους γεωγραφικών ορίων.  Οι CEOs στις εταιρείες των Η.Π.Α  επικεντρώνονται στη Κεντρική Ευρώπη, στην Κίνα και στη Νότιο Αμερική, ενώ οι CEOs της Κίνας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας έχουν το ενδιαφέρον τους στραμμένο στις Η.Π.Α. 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ