Άρης Βρεττός, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Global Sustain

Ο Άρης εργάζεται πάνω σε θέματα αειφορίας από το 2005. Σήμερα αποτελεί τον επικεφαλή των ανοιχτών προγραμμάτων του CISL (Cambridge Institute for Sustainability Leadership) σχετικά με την εκπαίδευση στελεχών σε θέματα βιώσιμης επιχειρηματικότητας, όπως και μέλος της Διοικητικής Ομάδας του CISL. Είναι επίσης διευθυντής του The Prince of Wales’s Business & Sustainability Programme (BSP), το μακροβιότερο πρόγραμμα επιχειρηματικής ηγεσίας στον κόσμο σε θέματα αειφορίας. Το BSP, εκπαιδεύει περίπου 150 επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη σε ετήσια βάση, σχετικά με θέματα αειφορίας στις Βρυξέλλες, στο Κέιμπριτζ, στην Κέιπ Τάουν, στη Μελβούρνη και στο Σάο Πάολο. 

Έχει αποτελέσει στο παρελθόν σύμβουλος στον οργανισμό AccountAbility και συμβούλευε διεθνείς εταιρίες όπως η General Electric και η Merck στη διαμόρφωση της παγκόσμιας στρατηγικής αειφορίας τους. Για δυο χρόνια συντόνισε την συνεργασία του International Finance Corporationκαι τουUN Global Compact, προωθώντας τη βιώσιμη οικονομία και επιχειρηματικότητα σε αναδυόμενες αγορές συμπεριλαμβανομένης τρίμηνης τοποθέτησής του στη Βραζιλία. Προηγουμένως βοήθησε στη δημιουργία του Global Leadership Network, ένα δίκτυο επιχειρήσεων που επιδιώκει την επιχειρηματική αριστεία του πολίτη. 

Ο Άρης έχει υπάρξει ειδικός εμπειρογνώμονας σε stakeholder πάνελ και κριτής σε επιτροπές διάφορων βραβείων, συμπεριλαμβανομένων του Ethical Corporation Responsible Business Awards. Είναι υπέρμαχος του ρόλου της επιστήμης και της ηγεσίας και βοηθά τις επιχειρήσεις στη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου ορίζοντα. Ο Άρης έχει εκπαιδευτεί στα οικονομικά και τη δημοσιογραφία και κατέχει μεταπτυχιακό στη διεθνή οικονομία και τραπεζική από το Πανεπιστήμιο του Birmingham. Έχει δουλέψει στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ινδία, την Αυστραλία, την Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή. Ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας για διεθνή και κοινωνικά ζητήματα στην Ελλάδα.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ