Ξεκινάμε… Εκπαίδευση στην Αυτόνομη Διαβίωση

Το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτόνομη Διαβίωση Ν. Ηρακλείου υποδέχεται από τις 17 Σεπτέμβρη αυτούς που θέλουν να κατακτήσουν το δεξιότητα στην αυτόνομη διαβίωση.  

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και ο Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» ο όποιος δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας από το 2001 λειτουργούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Εκπαίδευσης Στην Αυτόνομη Διαβίωση.


Το Κέντρο απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες 15 ετών και άνω με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως: Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό, Ειδ. Παιδαγωγό, Εικαστικό Θεραπευτή  κ.α.

Σκοπός του κέντρου είναι η προώθηση της αυτονομίας και της κοινωνικής ένταξης ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό  και τη βελτίωση της ποιότητας  ζωής αυτών και των οικογενειών τους.

Παρεχόμενες υπηρεσίες :

Εκπαίδευση στην ανεξάρτητη διαβίωση
Προγράμματα κοινωνικοποίησης
Προγράμματα Εργοθεραπείας – Λογοθεραπείας και Ειδικής Διαπαιδαγώγησης
Συμβουλευτική γονέων
Ψυχοκινητική Αγωγή
Μουσικοθεραπεία
Συνεργασία με φορείς της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας με στο στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους τον κοινωνικό αποκλεισμό και την αποτελεσματικότερη κοινωνική ένταξη των εξυπηρετούμενων.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

 
e-mail: kentro.hmeras.hrakleio@gmail.com
Κύπρου 27, Ηράκλειο ΤΚ 14122 Τηλ. 210-2850424

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ