Από την Κυριακή 4 και έως και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε το 8ο Συνέδριο του Βαλκανικού Συλλόγου Γεωφυσικών (BGS) στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ένωσης Γεωφυσικών (HGU) και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ήταν ο βασικός χορηγός του συνεδρίου.
Το Συνέδριο του BGS διεξάγεται σε διετή βάση σε Βαλκανικές πόλεις και είναι το σημαντικότερο και μεγαλύτερο γεγονός στο επιστημονικό αντικείμενο της Γεωφυσικής στην περιοχή των Βαλκανίων. Παρουσιάστηκαν περισσότερες από 130 επιστημονικές εργασίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της γεωφυσικής επιστήμης στους τομείς της γεωλογίας, αναζήτησης υδρογονανθράκων, σεισμολογίας, γεωθερμίας, μηχανικής και περιβάλλοντος στην περιοχή των Βαλκανίων.
Ο Γιάννης Γρηγορίου, Αν. Γενικός Διευθυντής Ε&Π Υδρογονανθράκων του Ομίλου ΕΛΠΕ, παρουσίασε τον Όμιλο επικεντρωνόμενος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τη στρατηγική ανάπτυξής του στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο, με βάση την επιτυχημένη σαραντάχρονη πορεία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις τρέχουσες ερευνητικές εργασίες στον Πατραϊκό κόλπο όπου αναμένεται, μέχρι το τέλος του έτους, να ξεκινήσει η καταγραφή τρισδιάστατων σεισμικών που θα επιτρέψει την καλύτερη κατανόηση του γεωλογικού μοντέλου της περιοχής και τον εντοπισμό θέσεων γεωτρήσεων. Επίσης, τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον του Ομίλου ΕΛΠΕ για τη σύντομη και θετική κατάληξη των πέντε προσφορών που έχει υποβάλλει, είτε αυτοδύναμα είτε σε κοινοπραξία με αναγνωρισμένες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, στους τρέχοντες διαγωνισμούς για χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές στη Δ. Ελλάδα.
Το 8ο BGS Congress σημείωσε μεγάλη επιτυχία και οι εταιρείες που έλαβαν μέρος έτυχαν διεθνούς προβολής. Τα ΕΛΠΕ στήριξαν έμπρακτα το συνέδριο καθώς θεωρούν ότι ένα τέτοιο γεγονός, που συμβάλλει στη γεφύρωση της βασικής και της εφαρμοσμένης έρευνας προάγει την επιστημονική ανάπτυξη, τόσο με τη στενότερη έννοια μιας συγκεκριμένης επιστήμης όσο και με την ευρύτερη έννοια της συνάντησης επιστημόνων διαφορετικής κουλτούρας, ενώ συγχρόνως προβάλει την οργανώτρια χώρα σε όλον τον επιστημονικό κόσμο.