Αποστολή 40 γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Για τις επενδυτικές ευκαιρίες τις οποίες κρύβει η ελληνική οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, καθώς και για τις ελληνογερμανικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, ενημερώθηκαν 40 γερμανικές επιχειρήσεις, που μετείχαν σε επιχειρηματική αποστολή και έλαβαν μέρος σε ημερίδα, την οποία διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στις αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στην αποστολή και στην ημερίδα συμμετείχαν Γερμανοί εκπρόσωποι του τραπεζικού τομέα, δικηγορικές εταιρίες, εκπρόσωποι του κλάδου των κατασκευών, των logistics, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς και σύμβουλοι ανάπτυξης έργων. Από την ελληνική πλευρά, στην ημερίδα συμμετείχαν μέλη της διοίκησης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, αλλά και εκπρόσωποι της ελληνικής οικονομίας.  

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στην εγχώρια οικονομία, τα πεδία συνεργασίας και το μέλλον των ελληνογερμανικών σχέσεων, ενώ ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Β. Ελλάδος και Πρόεδρος της ISOMAT, κ. Στέφανος Τζιρίτης, παρουσίασε τις εξελίξεις και τις ευκαιρίες στον κλάδο των κατασκευών. 

Στις εμπειρίες του από τη μακροχρόνια δραστηριότητα στην ελληνική αγορά αναφέρθηκε ο κ. Joachim Köchling, Μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και CEO της εταιρίας SPIE HELLAS SA και τέλος, για τα θέματα φορολογικού δικαίου μίλησε ο κ. Dirk Reinhardt, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας MStR LawLaw – μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. 

Επίτιμος προσκεκλημένος και ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, Επικεφαλής Οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο οποίος ανέλυσε εκτενώς κατά την ομιλία του το θέμα της κρίσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η χώρα.   

Οι επιχειρηματίες της γερμανικής αποστολής παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις και εξέφρασαν την άποψη ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για πιο στοχευμένες επαφές στο μέλλον. Αναχωρώντας από την Ελλάδα, οι επιχειρηματίες ανέφεραν ότι απέκτησαν μια σφαιρική εικόνα για το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας. 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ