Το ΑΘΗΝΕΟ στη Ζυθογνωσία 2015

Πιστή στη δέσμευση της να ενδυναμώσει την κουλτούρα της μπίρας στην Ελλάδα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συμμετείχε στην έκθεση «Ζυθογνωσία 2015», με ένα ειδικό περίπτερο για το ΑΘΗΝΕΟ, τον πρώτο χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας. Η «Ζυθογνωσία 2015», η οποία είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της μπίρας, διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη φορά, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2015.

Στο ΑΘΗΝΕΟ, όλες οι μπίρες που παράγονται είναι εμπνευσμένες από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, αντανακλώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εποχής:  πιο ανοιχτόχρωμες και δροσερές για την άνοιξη και το καλοκαίρι, πιο σκουρόχρωμες και έντονα αρωματικές για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΑΘΗΝΕΟ στη «Ζυθογνωσία 2015», είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δύο συνταγές που βγήκαν από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ:  τις ΑΘΗΝΕΟ#3  ΑΘΗΝΕΟ#4.

H ΑΘΗΝΕΟ#3 είναι Lager με Μαστίχα Χίου, μια ελαφριά μπίρα, με θολό χρυσοκίτρινο χρώμα και ισορροπημένη γλυκόπικρη γεύση. Η μαστίχα ξεχωρίζει, χαρίζοντας στη μπίρα το ξεχωριστό της άρωμα, αλλά και μια ιδιαίτερη, μακρά επίγευση. Η ΑΘΗΝΕΟ#4 είναι μια India Pale Ale με θολό χρυσοκίτρινο χρώμα, γεμάτο σώμα με έντονη πικράδα και πλούσιο άρωμα λυκίσκου.

Επιπλέον, στο περίπτερο του ΑΘΗΝΕΟ, οι λάτρεις της μπίρας είχαν τη δυνατότητα να γίνουν “Beer Masters”, μέσω μιας ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, με την οποία μπορούσαν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τα είδη της μπίρας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας, αλλά και τις διαδικασίες ζυθοποίησης και παραγωγής μπίρας. 

Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ένας πρότυπος χώρος δημιουργικής ζυθοποιίας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον πολιτισμό της μπίρας. Στόχος του είναι να αποτελέσει έναν πυρήνα καινοτομίας, γνώσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας. Διαθέτοντας ένα μικρό μουσείο και πρωτότυπες γευστικά μπίρες, προσφέρει στους επισκέπτες του μια ολοκληρωμένη εμπειρία, η οποία καλύπτει από τα συστατικά ως την ιστορία της μπίρας.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ