Πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στο σεμινάριο EUREM – European EnergyManager

Δέκα μελέτες με πολύ ενδιαφέρουσες μεθοδολογίες, καινοτόμες προσεγγίσεις και προϊόντα αιχμής στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 8ου κύκλου του Σεμιναρίου EUREM, το οποίο διοργάνωσε, προ ημερών, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
 
Στο πρόγραμμα μελετών συμμετείχαν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της Πελοποννήσου και της Ρόδου και μεγάλες παραγωγικές μονάδες από την Στερεά Ελλάδα, μια γνωστή αλυσίδα Super Market, καθώς και ένα Κεντρικό Νοσοκομείο και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δίνεται, συνολικά για τις 10 μελέτες, η δυνατότητα εξοικονόμησης 900.000,00 ευρώ και 5.000 τόνων CO2 ανά έτος, με μία μέση απόσβεση της σχετικής επένδυσης στα 2,8 έτη.

Σημειώνεται ότι, μέχρι το τέλος του 2015 θα πραγματοποιηθεί η εναρμόνιση της Ελλάδας με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ16247 περί ενεργειακών ελέγχων, οπότε οι προαναφερόμενες μελέτες αποκτούν ιδιαίτερη αξία.
 
Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο εδώ και μία δεκαετία έχει διαμορφώσει στρατηγικές δράσεις γύρω από την εξοικονόμηση ενέργειας, θεωρώντας ότι αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία που μπορεί να προσφέρει ανάσες οξυγόνου στην ελληνική επιχειρηματικότητα.
 
Το επόμενο σεμινάριο EUREM σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2016.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με την κα. Ταβλαρίδου, Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, τηλ. 2310 327733, email a.tavlaridou@ahk.com.gr ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα http://griechenland.ahk.de/gr/ekpaideysi/eurem/ όπου θα βρει την αίτηση συμμετοχής.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ