Ολοκληρώθηκε το Μ2Μ της Global Sustain για τις K.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και INTERAMERICAN

Μια διαφορετική συνάντηση μελών ολοκλήρωσε η Global Sustain, πραγματοποιώντας μια ημερίδα ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τον κοινωνικό φορέα K.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και την INTERAMERICAN. Η ημερίδα με θέμα «Ένα Ταξίδι στη Διαφορετικότητα: Μαθησιακές Δυσκολίες, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας», πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου, στα κεντρικά γραφεία της INTERAMERICAN. 

Στην ημερίδα, στην οποία παρευρέθησαν πάνω από 60 μέλη της Global Sustain και stakeholders, μίλησαν στελέχη της Global Sustain, της INTERAMERICAN, αλλά και εκπρόσωποι της K.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».

Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ του Ομίλου INTERAMERICAN: «Οι εκδηλώσεις Μ2Μ αποτελούν ευκαιρία, κάτω από την ομπρέλα της Global Sustain, ανταλλαγής σκέψεων, απόψεων και δημιουργικών ιδεών, στη βάση της αναζήτησης των αξιών που μας συνδέουν. Οφείλουμε, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τις ασθενέστερες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες, βασιζόμενοι στις κοινές αξίες να συνεργαζόμαστε αποδίδοντας υποστηρικτικό έργο σε όσους το χρειάζονται».

Ομοίως, τη σημασία εκδηλώσεων που φέρουν κοντά φορείς, ΜΚΟ και εταιρίες δημιουργώντας συνέργιες και διασπείροντας γνώση, τόνισε ο κ. Κωστής Κατσακιώρης, Director, Business Development της Global Sustain.  

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξανδρο Οικονόμου, Επιστημονικό Υπεύθυνο της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ», η δικτύωση είναι σημαντική στην εποχή μας, ωστόσο αυτό που λείπει από την κοινωνία είναι το κομμάτι της εκπαίδευσης/διαπαιδαγώγησης. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για να προοδεύσει ένα άτομο πρέπει να αναπτύξει τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του, τη μόρφωση και τον αθλητισμό. Αυτή είναι η διαπαιδαγώγηση. Η δικτύωση των φορέων και η αλληλεπίδρασή τους μπορεί να βοηθήσει σε αυτό τον στόχο διαπαιδαγώγησης “ταράζοντας” τα νερά της κοινωνίας μας».

Ανάμεσα στα θέματα τα οποία αναλύθηκαν στη συνέχεια από τους κοινωνικούς επιστήμονες που συμμετείχαν στην ημερίδα ήταν οι διαταραχές μάθησης και ο αντίκτυπος στην προσωπική και επαγγελματική ζωή, οι τρόποι διαχείρισης αυτών, η αντιμετώπιση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινότητα αλλά και η αποφυγή των κινδύνων.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ