Νέα Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας «Ανατολή»

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας  την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

Ειδικότερα, η Τράπεζα  προχώρησε σε μία νέα συμφωνία συμβολαιακής Γεωργίας με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας «Ανατολή» που αφορά σε θερμοκηπιακά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας «Ανατολή» ιδρύθηκε το 2001 στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, την  Ιεράπετρα Κρήτης ενώ από το 2009 λειτουργεί ως αναγνωρισμένη Ομάδα Παραγωγών. Σήμερα αριθμεί 200 μέλη που είναι έμπειροι και πιστοποιημένοι καλλιεργητές, με περισσότερα από 1.400 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Ο Συνεταιρισμός αναλαμβάνει και  προσφέρει στα μέλη του υπηρεσίες σχετικά με νέες μεθόδους καλλιέργειας και προστασίας της αγροτικής παραγωγής, τους προμηθεύει  με τα απαιτούμενα εφόδια φυτοπροστασίας και διαμορφώνει για αυτούς προσωπικό καλλιεργητικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες τους, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεχή βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών και της ποιότητας των προϊόντων που φτάνουν στο τραπέζι του τελικού καταναλωτή. Σήμερα στους κυριότερους πελάτες του συνεταιρισμού συγκαταλέγονται αλυσίδες μεγάλων Supermarkets (LIDL HELLAS, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ),  εξαγωγικές εταιρίες και έμποροι του νησιού καθώς και πλήθος εμπόρων/εξαγωγέων ανά την Ελλάδα.

Επιπλέον,  ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας «Ανατολή», στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού του σχεδιασμού και με σκοπό του την εξωστρέφεια και την ανάπτυξή του σε νέες αγορές στο εξωτερικό, έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις στην Τσεχία, το Μόναχο και τη Βουλγαρία με θετικά έως σήμερα αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα έχει προσεγγίσει τις αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Κύπρου.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη τη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στο συνεταιρισμό.

Η νέα αυτή συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας, αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί την σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ