ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ EY – Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2015

Έναρξη υποβολής συμμετοχών και ανακοίνωση της Κριτικής Επιτροπής
Η ΕΥ Ελλάδας διοργανώνει για μια ακόμα φορά το διαγωνισμό για την ανάδειξη του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2015, έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους θεσμούς αφιερωμένους στην επιχειρηματικότητα με ιστορία 30 ετών. Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2016. Ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο διαγωνισμό “World Entrepreneur Of The Year” που θα λάβει χώρα στο Μόντε Κάρλο το 2016, εκπροσωπώντας την ελληνική επιχειρηματικότητα.
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, με υποβολή υποψηφιότητας έως τις 20 Νοεμβρίου 2015, έχει κάθε ιδιοκτήτης ή μέτοχος μιας ελληνικής ιδιωτικής επιχείρησης, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την απόδοσή της και αποτελεί ανώτατο, ενεργό στέλεχος της διοίκησής της.

Ο θεσμός του «Entrepreneur Of The Year»
Ο διαγωνισμός «Entrepreneur Of The Year» είναι ένας θεσμός με ιστορία 30 ετών και παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς διεξάγεται σε περισσότερες από 140 πόλεις σε 60 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν οι μισές από τις εταιρείες του δείκτη Nasdaq 100 έχουν ιδρυθεί από εθνικούς νικητές του διαγωνισμού Entrepreneur Of The Year.

Η Κριτική Επιτροπή 
Η ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για την πορεία και την εξέλιξη της κάθε υποψηφιότητας, αποτελείται από διακεκριμένους και υψηλού κύρους εκπροσώπους του επιχειρηματικού, τραπεζικού και ακαδημαϊκού χώρου. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita Α.Ε, νικητής του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2011. Μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι οι κ.κ: Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και Καθηγητής, Οικονομικό Παvεπιστήμιο Αθηvώv, Χάρης Γ. Δαυίδ, Πρόεδρος Δ.Σ., Frigoglass, Αρτέμης Θεοδωρίδης, Γενικός Διευθυντής, Wholesale Banking & International Network, Alpha Bank, Νέλλη Κάτσου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνoυσα Σύμβουλος, Pharmathen S.A., Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ομίλου & Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Όμιλος Delhaize, Λάρα Μπαράζι, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Δημοσιογράφος, Δημήτριος Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος ΤΙΤΑΝ.

Ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδας, επισημαίνει: «Ο διαγωνισμός του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2015, έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε και να τιμήσουμε μέσα από αυτόν το θεσμό, τους Έλληνες επιχειρηματίες που τόλμησαν και αγωνίστηκαν να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες και τις προκλήσεις της ελληνικής πραγματικότητας και με την επιμονή τους κατάφεραν να συμβάλλουν ενεργά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους αποτύπωμα. Άνθρωποι που θα αποτελέσουν πρότυπα για μια νεότερη γενιά υγιούς επιχειρηματικότητας, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας».

Ο κ. Παπάζογλου συμπληρώνει: «Αναμφίβολα, το επιχειρείν ως κεντρικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί το κλειδί για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Συνεπώς, οφείλουμε να επικροτήσουμε φέρνοντας στο προσκήνιο, οποιαδήποτε προσπάθεια σε ατομικό, συλλογικό, ή θεσμικό επίπεδο, που ευνοεί και προάγει την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και κατ’ επέκταση της οικονομίας».<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ