Το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστηρικτής του 19ου ετήσιου συνεδρίου της ILGA Europe

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
 
Ξεκινά την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 το 19ο ετήσιο συνέδριο της ILGA Europe, της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προωθεί τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων σε όλα τα επίπεδα. Φέτος, συγκεντρώνονται στην Αθήνα πάνω από 450 άτομα από 53 χώρες. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες συναντήσεις ακτιβιστών ΛΟΑΤ, φορέων λήψης αποφάσεων και υποστηρικτών των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ ατόμων στην Ευρώπη, που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
 
Με κεντρικό θέμα «Πολλές φωνές, ένα κίνημα- Μαζί για μια δίκαιη κοινωνία», η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος (ΟΛΚΕ) ως τοπικός διοργανωτής σε συνεργασία με την ILGA Europe και άλλες ελληνικές ΜΚΟ και ομάδες διοργανώνουν ένα τριήμερο συνέδριο που περιλαμβάνει πάνελ, ομιλίες, εργαστήρια και άλλες δράσεις.
 
To Ίδρυμα Μποδοσάκη, μέσω του προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ των EEA Grants στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες», διοργανώνει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 16:30, θεματικό εργαστήρι με θέμα «Η συνεισφορά των EEA Grants σε μια βιώσιμη και ισχυρή κοινότητα ΛΟΑΤ σε όλη την Ευρώπη». Στο θεματικό αυτό εργαστήρι, που συντονίζει ο Ιταλός ακτιβιστής Dario De Gregorio και μέλος των οργανώσεων «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» και  «New Proposal», θα συμμετάσχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις από την Πολωνία, την Τσεχία και την Λιθουανία που υλοποιούν έργα μέσω της επιχορήγησης των EEA Grants για ΜΚΟ στις χώρες αυτές. Επίσης, η  Δρ. Jennifer Clarke, συντονίστρια του Προγράμματος Ενδυνάμωσης ΜΚΟ (Capacity Building Programme) του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» θα μιλήσει αναλυτικά για τις δυνατότητες ενδυνάμωσης των δομών των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον χώρο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ ατόμων.
 
To πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε εδώ:  http://www.ilga-europe.org/sites/default/files/delegate_pack_2015webam.pdf



<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ