Φ. Καραβίας: Θετική αφετηρία στην προσπάθεια για πλήρη κεφαλαιακή θωράκιση της Eurobank

Την πεποίθηση ότι – παρά τις αβεβαιότητες – η προσπάθεια για την κεφαλαιακή θωράκιση της Eurobank θα στεφθεί με επιτυχία εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίωνας Καραβίας, σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών.

Όπως τονίζει, «η αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών από τον SSM/ΕΚΤ ανέδειξε την Eurobank ως εκείνη με τις μικρότερες και απολύτως διαχειρίσιμες κεφαλαιακές ανάγκες στο δυσμενές σενάριο των stress tests. Από αυτήν τη θετική αφετηρία ξεκινάμε την προσπάθεια για την πλήρη κεφαλαιακή θωράκιση της τράπεζας, με την υποστήριξη υφιστάμενων μετόχων μας  αλλά και με την προσέλκυση και άλλων υψηλής ποιότητας ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων».

Ο κ. Καραβίας κάνει λόγο για «εντυπωσιακή βελτίωση της σχετικής θέσης της Τράπεζας έναντι των προηγούμενων αντίστοιχων stress tests του 2013 και του 2014», κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο «επιβεβαιώνει την ορθότητα του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζουμε  με συνέπεια στην Ελλάδα και στις διεθνείς μας δραστηριότητες για τη διαχείριση  της κρίσης της ελληνικής οικονομίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank υπογραμμίζει ότι με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε  το τραπεζικό σύστημα να μπορεί πλέον να προχωρήσει απερίσπαστο στη χρηματοδότηση  νοικοκυριών, επιχειρήσεων και της οικονομίας.

«Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Eurobank την αποτελεσματική, καινοτόμο και πελατοκεντρική ιδιωτική ελληνική τράπεζα που θα πρωταγωνιστήσει στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη, βασισμένη στις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και τους εργαζόμενους.», καταλήγει.

Πηγή: “naftemporiki.gr”


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ