Η Global Sustain ανακοινώνει το νέο Yearbook 2015/16

Tη νέα ετήσια έκδοση Yearbook ανακοίνωσε η Global Sustain, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου SwitchMed Connect του United Nations Environment Program (UNEP), το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, στις 29-30 Οκτωβρίου 2015. Η ένατη κατά σειρά διεθνής έκδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη SwitchMed και το Regional Activity Centre for Sustainable Consumption and Production του UNEP.

Το θέμα της φετινής έκδοσης είναι η κυκλική οικονομία, μια παγκόσμια τάση που ασπάζονται όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και οργανισμοί. Με τον παγκόσμιο πληθυσμό και την κατανάλωση να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, η διαδικασία της παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και η κατανάλωση είναι αναγκαίο να ακολουθήσουν ένα βιώσιμο μοντέλο, έτσι ώστε η ανθρώπινη πρόοδος να μην πραγματοποιείται σε βάρος του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Η υιοθέτηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας δίνει την ευκαιρία στους οργανισμούς να μετατρέψουν τις περιβαλλοντικές προκλήσεις σε οικονομικές ευκαιρίες και καινοτομία, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής.

Πιο αναλυτικά, τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν στο Yearbook είναι τα εξής:
  • Τομείς προτεραιότητας και δράσεις της κυκλικής οικονομίας
  • Νέα μοντέλα κατανάλωσης
  • Αειφόρος τρόπος ζωής
  • Κύκλος ζωής των προϊόντων
  • Πολιτικές, στρατηγική και σχέδια δράσης
  • Αειφόρος εφοδιαστική αλυσίδα 
  • Περιβαλλοντική καινοτομία
  • Αποδοτικότητα των πόρων
  • Αειφόρες συσκευασίες
  • Μέτρηση βιώσιμης παραγωγής και κατανάλωσης και επικοινωνία

Στη φετινή ανθρακικά ουδέτερη έκδοση, καταξιωμένοι συγγραφείς από όλο τον κόσμο και υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη θα παρουσιάσουν τη στρατηγική, τη φιλοσοφία και τις βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης παραγωγής, κατανάλωσης και κυκλικής οικονομίας. Το φετινό βιβλίο, όπως κάθε χρονιά, θα πλαισιώνεται από παγκόσμιες έρευνες και εκτενές φωτογραφικό υλικό, ενώ θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο 2016 σε εκδηλώσεις στην Αθήνα και στο εξωτερικό. 

Η έκδοση ανακοινώθηκε στο πρώτο ετήσιο διεθνές συνέδριο SwitchMed Connect με θέμα την κυκλική οικονομία στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της ομιλίας του κ. Μιχάλη Σπανού, Διευθύνοντος Εταίρου της Global Sustain, η οποία είχε θέμα το ρόλο των επιχειρήσεων στη βιώσιμη παραγωγή και στην κατανάλωση. Η Global Sustain είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την έκδοση σε περισσότερους από 400 εκπροσώπους πολυεθνικών επιχειρήσεων, start-ups και χρηματοοικονομικών οργανισμών που ασχολούνται με θέματα κυκλικής οικονομίας, βιώσιμης παραγωγής και κατανάλωσης στην περιοχή της Μεσογείου. 

Για πληροφορίες σχετικά με την ετήσια σειρά εκδόσεων Yearbook μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.globalsustain.org/el/yearbooκ

Για πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο SwitchMed Connect μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.switchmedconnect.com.  

Σχετικά με το Yearbook
Η  ετήσια σειρά εκδόσεων Yearbook παρουσιάζει σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις επιχειρήσεων και φορέων πάνω σε θέματα που αφορούν στην αειφορία.
Το Yearbook αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και καταλύτη για εποικοδομητικό διάλογο και αλλαγή. Την έκδοση εμπιστεύονται οι μεγαλύτερες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις και σημαντικοί εκπρόσωποι όλων των ενδιαφερόμενων μερών από ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, η Global Sustain επιλέγει για την έκδοση ένα θέμα παγκόσμιου ενδιαφέροντος που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο άνθρωπος-περιβάλλον-οικονομική ωφέλεια και το αναδεικνύει πολύπλευρα, συγκεντρώνοντας απόψεις κορυφαίων διεθνών προσωπικοτήτων, επιχειρηματικών ηγετών, αρχηγών κρατών, οραματιστών, αξιωματούχων διεθνών οργανισμών, ακαδημαϊκών, κ.ά. Η έκδοση παρουσιάζεται κάθε χρόνο στην Αθήνα και στο εξωτερικό, ενώ διανέμεται σε περισσότερες από 50 χώρες, σε 5 ηπείρους. www.globalsustain.org/el/yearbooκ.         

Σχετικά με το SwitchMed
Το SwitchMed είναι μια πρωτοβουλία στήριξης και διασύνδεσης stakeholders με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής καινοτομίας στη Μεσόγειο. Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υλοποιείται από τους οργανισμούς UNIDO και UNEP μέσω του Mediterranean Action Plan (MAP) του Regional Activity Centre for Sustainable Consumption and Production (SCP/ RAC) και του Division of Technology, Industry and Economics (DTIE). www.switchmed.eu


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ