Ν. Καραμούζης: Αλλάζει σελίδα η Eurobank με την ανακεφαλαιοποίηση

Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης σηματοδοτεί για τη Eurobank αλλαγή σελίδας και επιστροφή στην σταθερή και επαναλαμβανόμενη οργανική κερδοφορία, ανέφερε σήμερα από το βήμα της Γ.Σ. ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Ν. Καραμούζης.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επεσήμανε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η τράπεζα θα ανακοινώσει δύο σημαντικές αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων με σημαντικά αποτελέσματα και οφέλη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Όπως είπε, η θέση της τράπεζας είναι να προσφέρει βιώσιμες λύσεις στους ιδιώτες πελάτες της που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα, με κοινωνική ευαισθησία. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει αυτοί ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις αυτοί που δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις ενώ έχουν την δυνατότητα.

Έδωσε έμφαση στην επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών η ΕΚΤ σε συνεργασία με την κυβέρνηση να προχωρήσουν από το νέο έτος στην άρση των περιορισμών των capital controls.

Πηγή: “naftemporiki.gr”

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ