Διττή εκπαίδευση στην Ελλάδα

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανανέωσε την ιστοσελίδα στην κατηγορία «Εκπαίδευση» με σκοπό να ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τις δράσεις του στον τομέα της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα για τα δυο project «Mentoring dual International» και «VETnet» τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σκοπός του προγράμματος αυτού και των δύο project είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του διττού εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα, μέσα από τη βελτίωση και ανάπτυξη των υφιστάμενων επαγγελματικών σχολών, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό γερμανικό μοντέλο και πρότυπο. Ως επιπλέον στόχος τίθεται και η αναβάθμιση του ρόλου των επιχειρήσεων στην εξέλιξη του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το γερμανικό σύστημα διττής εκπαίδευσης συνδυάζει θεωρία και πρακτική, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εξάσκηση στις επιχειρήσεις. Η κρίση που διανύουμε αναδεικνύει μια σειρά από προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος και οι αγορές, με σοβαρές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.

Σημαντικό μέρος στη λύση του προβλήματος αυτού αποτελούν οι επιχειρήσεις. Η συμβολή της επιχειρηματικής εκπαίδευσης ως μέσο επαγγελματικής ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας και να συνδράμετε στο έργο της εκπαίδευσης, ώστε το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, το οποίο καλείται να αναπτύξει δεξιότητες, απαραίτητες σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη.

Ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη «Διττή Εκπαίδευση στην Ελλάδα» μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Μ. Χλωρού τηλ. 210 64 19 036 και στην κα. Ν. Γκούντα τηλ. 210 64 19 041.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ