Νέο κέντρο στήριξης παιδιού & οικογένειας των παιδικών χωριών SOS Ελλάδος στο Περιστέρι

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης πρόκειται να εγκαινιάσει το 8ο κατά σειρά Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Περιστερίου και να βοηθήσει 300 τουλάχιστον οικογένειες που, λόγω κρίσης, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τη μείωση των δωρεών αλλά και τους φόρους, που έχουν επιβληθεί και ισχύουν ακόμα, συνεχίζουν τη δράση τους και τη στήριξη οικογενειών, οι οποίες συνεχίζουν να βιώνουν την κρίση. Μάλιστα πολλές από αυτές πλέον θεωρούνται μακρόχρονα άνεργες, με τις όποιες αρνητικές συνέπειες για τη συνοχή τους έχει αυτό. 

Συμπαραστάτες  των Παιδικών Χωριών SOS στη λειτουργία του νέου Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Έλληνες ομογενείς από την Αμερική, η Ελληνική Πρωτοβουλία – ΤΗΙ και η Vodafone που θα καλύψουν την λειτουργία του Κέντρου για 3 χρόνια και επισιτιστικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων οικογενειών. Ο κ. Παχατουρίδης, παλιός φίλος και υποστηρικτής του έργου των Παιδικών Χωριών SOS,  ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά των Παιδικών Χωριών SOS και με τη συνεργασία της κοινωνικής του υπηρεσίας αλλά και του ίδιου αυτό το πρόγραμμα μπόρεσε να ξεκινήσει με στόχο του  την άμεση ανακούφιση των δημοτών του Περιστερίου. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι χάρη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στην Ελληνική ομογένεια τα τελευταία 4 χρόνια κρίσης, μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας έχουν στηριχθεί περισσότερες από 4.500 οικογένειες και έχουν δημιουργηθεί 70 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες αφορούν κατά 90% επιστημονικό προσωπικό. 

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας λειτουργούν συνολικά σε 8 σημεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, Πειραιά και το Περιστέρι, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας παρέχουν συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, καθώς και υλική βοήθεια.<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ