Η Αττική Οδός στηρίζει την οργάνωση Το Χαμόγελο του Παιδιού

Τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστηρίζει η Αττική Οδός, με την προσφορά ενός οχήματος τύπου Van. Το όχημα θα χρησιμεύσει για να καλύψει τις καθημερινές παραλαβές και παραδόσεις ειδών που καλύπτουν τις ανάγκες του Οργανισμού.

Στο παρελθόν η Αττική Οδός έχει ενισχύσει την οργάνωση, προσφέροντας έναν απινιδωτή ειδικό για παιδιά και βρέφη που εξόπλισε ένα ασθενοφόρο του Οργανισμού.

Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάζεται με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε σταθερή βάση για το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα Ειδοποίησης των Πολιτών σε περίπτωση εξαφάνισης παιδιών (Amber Alert).

Η οργάνωση έχει αναλάβει στην Ελλάδα την εγκατάσταση και υλοποίηση του προγράμματος Amber Alert, με στόχο την άμεση και έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης για την εξαφάνιση κάποιου παιδιού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το μήνυμα και τα στοιχεία που αφορούν το παιδί προβάλλονται στις πινακίδες ηλεκτρονικών μηνυμάτων (vms) που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο, έτσι ώστε να μπορέσουν να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Η χρήση των ηλεκτρονικών πινακίδων για την προβολή τέτοιων μηνυμάτων γίνεται κατ’ εξαίρεση, και ειδικά για να εξυπηρετηθεί η έκτακτη ανάγκη της ανεύρεσης ενός χαμένου παιδιού, δεδομένου ότι οι πινακίδες αυτές προορίζονται για την ενημέρωση των χρηστών του αυτοκινητόδρομου σχετικά με την κυκλοφορία και οτιδήποτε έκτακτο μπορεί να έχει συμβεί στο δρόμο.

Το Χαμόγελο του Παιδιού (www.hamogelo.gr) είναι γνωστό για την πολυσχιδή δράση του σε κάθε τομέα που αφορά την προστασία των παιδιών. Περιλαμβάνει από νοσοκομειακή περίθαλψη, ενίσχυση με είδη ένδυσης και υπόδησης, ψυχολογική υποστήριξη, φιλοξενία παιδιών, την Εθνική Γραμμή SOS 1056, καθώς και την αναζήτηση εξαφανισμένων παιδιών. Απασχολεί 408 επιστήμονες, 1.900 ενεργούς εθελοντές, ενώ έχει καλύψει 82. 802 παιδιά το 2014 και 60.804 παιδιά το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ