Πιλοτικό Πρόγραμμα για τη μείωση της σχολικής διαρροής από το Μαζί για το Παιδί


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  υλοποιεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2015-2016 το καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα «Είμαι Μέσα», με στόχο να συμβάλλει στη μείωση του φαινομένου της σχολικής διαρροής, στην 7η Σχολική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα υλοποιείται με την πλήρη οικονομική υποστήριξη του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά για 30 παιδιά Β’ Γυμνασίου από 8 σχολεία της 7ης Σχολικής Κοινότητας Δ. Αθηναίων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σχολικής διαρροής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προσφέρεται δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία και σίτιση κατά τις σχολικές ώρες με σκοπό να βελτιωθεί η απόδοση και να περιοριστεί το ρίσκο σχολικής διαρροής που διατρέχουν οι μαθητές. Μέσω του προγράμματος παρέχεται, επίσης, επιμόρφωση και συμβουλευτική στους καθηγητές από ψυχολόγους για την διαχείριση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Παράλληλα, παρέχεται υλική και ψυχολογική υποστήριξη  των ευάλωτων οικογενειών μέσω της παρακολούθησης δωρεάν οικογενειακών συνεδριών στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» καθώς και δωρεάν σίτιση σε έως 5 οικογένειες για διάστημα 6 μηνών, εφόσον πληρούν τα απαραίτητα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Το σχεδιασμό του προγράμματος ανέλαβε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με την επιστημονική υποστήριξη του σωματείου – μέλους της «ΜΕΡΙΜΝΑ». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως εταίροι το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis», ομάδα εθελοντών καθηγητών από το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, καθώς και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα δε θα ήταν εφικτό να υλοποιηθεί χωρίς την  πλήρη υποστήριξη του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ