Σπουδαία διάκριση για την Gilead Hellas

Το σκεύασμα ενδείκνυται για τη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας C στους ενήλικες, σε συνδυασμό με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα. Η σημαντική αυτή διάκριση έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες βραβεύσεις για το συγκεκριμένο σκεύασμα, των βραβείων Prix Galien σε ΗΠΑ, Γερμανία και Πολωνία.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Gilead Sciences Hellas δήλωσε πως: «Είναι μεγάλη τιμή για το ελληνικό υποκατάστημα της Gilead να παραλαμβάνει το σημαντικό αυτό βραβείο αυτό εκ μέρους της Gilead Sciences. Το βραβείο αυτό πρωτίστως απονέμεται στους ερευνητές που συνέβαλαν στην έρευνα και ανάπτυξη του φαρμάκου. Η δική μας αποστολή ως ελληνικό υποκατάστημα συνίσταται στο να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων εκείνων των συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη στα καινοτόμα φάρμακα μας. Είμαστε αισιόδοξοι πως η βράβευση αυτή θα αποτελέσει παράγοντα ακόμα μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης από πλευράς όλων των συναρμόδιων φορέων της Πολιτείας, προκειμένου να επιταχυνθεί η πρόσβαση στο συγκεκριμένο φάρμακο όλων ανεξαιρέτως των ασθενών που το χρειάζονται στη χώρα μας».

Τα Prix Galien αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων. Γι’ αυτό το λόγο χαρακτηρίζονται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εφάμιλλα των Βραβείων Νόμπελ στην φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία.

Πηγή: “Vita.gr”

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ