Κωτσόβολος: Αύξηση πωλήσεων, μεριδίων αγοράς και κερδοφορίας

Σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο καταστημάτων της πραγματοποιεί η ηγετική αλυσί δα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών Κωτσόβολος, το μερίδιο αγοράς της οποίας αγγίζει το 25%. Σε χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, που πραγματο ποιήθηκε, τόσο στο πλαίσιο του ανοίγματος του νέου καταστήματος στο Περιστέρι, όσο και της πρόσφατης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου της DixonsCarphone στην Ελλάδα, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εται ρείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος, παρουσίασε το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρεί ας, όπως διαμορφώνεται μέσω της ανανέωσης των καταστημάτων, το οποίο έχει αγγίξει τα 7 εκατ. ευρώ. 

Αναλυτικότερα, η Κωτσόβολος κατά το τελευταίο έτος προχώρησε σε 25 ανακαινίσεις καταστημάτων, ενώ ένα νέο ακόμα κατάστημα στην Άρτα και δύο νέα καταστήματα με συνεργασία franchise (στην Κω και τον Άγιο Νικόλαο) προστέθηκαν στο δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας, που αριθμεί 95 καταστήματα ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 3 μετεγκαταστάσεις κα ταστημάτων (επί της οδού Τσιμισκή, στην Ελευσίνα και στο Περιστέρι) σε αναβαθμισμένους χώρους και κομβικά σημεία. 

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε πως στόχος για το άμεσο μέλλον είναι ο τζίρος να αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ και δήλωσε: «Η τρέχουσα οικο νομική χρήση που ολοκληρώνεται στα τέλη Απριλίου, αναμένεται να κλείσει με από λυτη επιτυχία για την Κωτσόβολος, με τις πωλήσεις του δικτύου των καταστημάτων της αυξημένες περίπου κατά 5%, ενώ σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, οι προβλέψεις δείχνουν καθαρά κέρδη άνω των 5 εκατ. ευρώ. Αυτό θεωρείται σημαντικό επίτευγμα, δεδομένου ότι η εταιρεία την προηγούμενη χρονιά είχε καταγράψει σημαντικό τζίρο, λόγω του προγράμματος της Ψηφιακής Σύγκλισης και του προγράμματος της Ψηφιακής Μετάβασης (Digea). Επίσης, η μέχρι τώρα πορεία έχει συνοδευτεί από σημαντικότατη διεύρυνση μεριδίων αγοράς σε όλες τις εμπορικές κατηγορίες δραστηριοποίησης. Όλες αυτές οι επιτυχίες έχουν ως βάση αναφοράς την ικανοποίηση των πελατών μας, αφού κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς σημειώσαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στα κατα στήματα, αλλά και μέγιστη ικανοποίηση των πελατών μας, καθώς στοιχεία φανερώνουν πως σε ποσοστό 94% δηλώνουν από ‘‘ικανοποιημένοι’’ έως ‘‘πολύ ικανοποιημένοι’’. Επιπλέον, αυξήσαμε το προσωπικό μας σε ποσοστό 10% σε σχέση με την προηγούμε νη χρήση, ενώ καταστήσαμε νέο ρεκόρ στις εσωτερικές μετρήσεις ικανοποίησης των εργαζομένων μας».

Πηγή: “RetailToday”

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ