Το πρόγραμμα υποστήριξης ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων

Στις 2 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκε το πρώτο θεματικό πρόγραμμα του ‘Giving for Greece’, το πρόγραμμα υποστήριξης ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα. Τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες αποτελούν την πιο ευάλωτη ομάδα των μεταναστευτικών ροών που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας. Πρόκειται για ανήλικα παιδιά που έχουν χάσει τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ή έχουν φύγει μόνα τους από τις εστίες τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Φθάνουν στην Ελλάδα μόνα τους και επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Κεντρική Ευρώπη, απειλούμενα σε όλα τα στάδια του ταξιδιού αυτού από διακινητές και άλλα παράνομα κυκλώματα.

Οι αριθμοί δεν αρκούν για να αποτυπώσουν την πραγματικότητα:  Το 2015, οι ελληνικές αρχές κατέγραψαν 2500 ασυνόδευτα παιδιά, που εγγράφηκαν ως ανήλικα και μεταφέρθηκαν σε ξενώνες φιλοξενίας ανά την Ελλάδα. Από τον Ιούνιο του 2015, περισσότερα από 18.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν καταγραφεί να περνούν τα σύνορα με τη FYROM.

Η παροχή πρόνοιας, προστασίας και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών είναι βασικές ανθρώπινες ανάγκες.

Το ‘Giving for Greece’ θέλοντας να αναδείξει αυτήν την ανάγκη, δημιούργησε το πρόγραμμα αυτό που έχει ως στόχο να φέρει άμεση στήριξη και προστασία στα παιδιά, υποστηρίζοντας τις υπηρεσίες που παρέχονται στα ασυνόδευτα παιδιά στα σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  Άρσις, Γιατροί του Κόσμου, Ιατρική Παρέμβαση, Μετάδραση και Praksis.

Κάνοντας μία δωρεά, μπορείτε να ενισχύσετε τις υπηρεσίες που παρέχονται στα σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα όπως: υπηρεσίες επιτροπείας και συνοδείας ασυνόδευτων παιδιών, έξοδα σίτισης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και έξοδα λειτουργίας των ξενώνων φιλοξενίας ανηλίκων. Για να διαβάσετε την πλήρη περιγραφή του προγράμματος μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ.

Η ομάδα μας είναι εδώ για να διασφαλίσει ότι η δωρεά σας θα έχει το μέγιστο αντίκτυπο και ότι θα αποδοθεί με όρους διαφάνειας και λογοδοσίας.

Είμαστε εδώ για απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτηση για την υφιστάμενη κατάσταση και να μοιραστούμε την εμπειρία της ομάδας μας.

Για να κάνετε μία δωρεά στο πρόγραμμα:
EUROBANK ERGASIAS S.A.
IBAN: GR21 0260 0250 0004 3020 0435 685
SWIFT BIC: ERBKGRAA

ALPHA BANK
ΙΒΑΝ: GR58 0140 1200 1200 0200 2002 747
SWIFT BIC: CRBAGRAAXXX

Εναλλακτικά εάν έχετε λογαριασμό στο PayPal account, μπορείτε να κάνετε μία δωρεά απευθείας στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, πληκτρολογώντας τη διεύθυνση: giving@bodossaki.gr


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ