796.000 ευρώ – Μια δημοπρασία ρεκόρ για τα παιδιά! – «Μαζί για το Παιδί» – Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Το εκπληκτικό ποσό των 796.000 ευρώ -ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα- συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας 82 έργων τέχνης που ανήκουν στην προσωπική συλλογή του Έλληνα επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. H δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στην Πρώην Αίθουσα Συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 22 Οκτωβρίου για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».


Έλληνες και ξένοι λάτρεις της τέχνης ανταποκρίθηκαν θετικά στη δημοπρασία που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά σε ανάγκη με έργα που είχαν αρχικά εκτιμηθεί για 230.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 100% των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ενίσχυση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».


To Top 3 των έργων που δημοπρατήθηκαν είναι:  1. Lot 82 Αλέκος Φασιανός «Διάλογος δύο φαντασμάτων» 160.000 ευρώ
  2. Lot 45 Γιάννης Γαϊτης «Παρθενώνας» 95.000 ευρώ
  3. Lot 65 Παναγιώτης Τέτσης «Ρόδια» 80.000 ευρώ

Η δημοπρασία περιελάμβανε πολλά δείγματα της Νεοελληνικής Tέχνης, έργα γνωστών και ανερχόμενων Eλλήνων καλλιτεχνών που αποτυπώνουν τους εικαστικούς προσανατολισμούς των τελευταίων δεκαετιών. Μεταξύ των καλλιτεχνών περιλαμβάνονται κορυφαία ονόματα της νεότερης και σύγχρονης Ελληνικής τέχνης όπως των, Kωνσταντίνου Παρθένη, Αιμίλιου Προσαλέντη, Σπύρου Βασιλείου, Μάριου Πράσινου, Γιάννη Γαϊτη, Γιάννη Τσαρούχη, Αλέξη Ακριθάκη, Γιώργου Μαυροϊδη, Παναγιώτη Τέτση, Αλέκου Φασιανού, Αχιλλέα Δρούγκα. Η συνολική αξία της συλλογής εκτιμάται μεταξύ 200.000 και 300.000 ευρώ.


Μιλώντας για τη δημοπρασία, ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δήλωσε: «Σ' αυτή την δημοπρασία έργων τέχνης από την προσωπική μου συλλογή, που αποφάσισα να προσφέρω με μεγάλη χαρά, η κοινωνική αλληλεγγύη μαζί με την τέχνη προσφέρονται για το εξαίρετο έργο που επιτελεί για τα παιδιά η ένωση «Μαζί για το Παιδί». Πιστεύοντας ότι όλοι μας ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τα παιδιά, προτρέπω όσο το δυνατόν περισσότεροι να αγκαλιάσουμε αυτή τη δημοπρασία του «Μαζί για το Παιδί» και ενώνοντας την αγάπη μας για το παιδί με την αγάπη μας για την τέχνη, να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε περισσότερο στην επιτυχία αυτής της τόσο αξιόλογης εκδήλωσης».


Εκ μέρους της ένωσης «Μαζί για το Παιδί» ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Παπαδάτος, Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», δήλωσε σχετικά: «Στην αποψινή δημοπρασία η τέχνη λειτούργησε ως ένα πολύ σημαντικό μέσο για τη στήριξη προσπαθειών καλυτέρευσης των συνθηκών ζωής παιδιών και νέων σε ανάγκη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την καίρια στήριξη του, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν τη προσπάθεια μετατρέποντάς την σε μια ευκαιρία για προσφορά και αγάπη στα παιδιά μας»!


Την ευθύνη της Δημοπρασίας και του καταλόγου είχε η Art Expertise. Την Δημοπρασία έκανε ο κ. Τίμος Οικονομόπουλος.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ