Συμμετοχή σε Έρευνα της AIESEC

Στην AIESEC Ελλάδος αναγνωρίζουμε ότι οι ΜΚΟ συνεισφέρουν ενεργά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.

Για αυτό τα τελευταία 4 χρόνια στοχεύουμε ενεργά στην ενδυνάμωση τους με σκοπό να προσφέρουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο κοινωνία και το κοινωνικό σύνολο, συνεργαζόμενοι με παραπάνω από 100 Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και έχοντας δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 200 νέους από το εξωτερικό να έρθουν και να δημιουργήσουν το αντίκτυπο αυτό  μέσω των συνεργατών μας.

Κοιτάζοντας το μέλλον συνειδητοποιούμε ότι αυτό που κάνουμε είναι κάτι σημαντικό αλλά όχι αρκετό για να αλλάξουμε ριζικά την κοινωνία μας.

Κυρίαρχο ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχουν οι νέοι οι οποίοι αν και ευαισθητοποιημένοι δεν συμμετέχουν αρκετά ενεργά στη αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων τόσο παγκοσμίως αλλά ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα.

Στην AIESEC μια από τις προτεραιότητες μας για τα επόμενα έτη είναι να διαμορφώσουμε όλο και περισσότερο τις δράσεις μας γύρω από τις ανάγκες του κόσμου γύρω ενισχύοντας την ενεργή συμμετοχή των νέων στα κοινωνικά ζητήματα, κάτι που έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε από το Δεκέμβριο με την συνεργασία μας με τα Ηνωμένα Έθνη προς την ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Develpment Goals)

Το επόμενο βήμα;
Να καταλάβουμε καλύτερα τους συνεργάτες μας για το πως οραματίζονται την ενεργή συμμετοχή των νέων στον οργανισμό τους μέσα από την έρευνα Youth for Global Goals για ΜΚΟ. Σε αυτή τη σύντομη έρευνα θέλουμε να δούμε το μέλλον που οραματίζεστε, τις ανάγκες σας καθώς και πως βλέπετε τη συμμετοχή των νέων σήμερα και στο μέλλον.

Θες να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο κόσμο με ενεργούς νέους; Ας κάνουμε μαζί πρώτο βήμα για να διαμορφώσουμε τις δράσεις μας από εδώ και πέρα.


100 Days of SDGs | #Youth4GG


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ