Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στην Boehringer Ingelheim

Για τα νέα επενδυτικά σχέδια της Boehringer Ingelheim, που προβλέπουν την επέκταση του εργοστασίου της στο Κορωπί, αλλά και για τις σοβαρές προκλήσεις έναντι των οποίων βρίσκεται σήμερα η αγορά φαρμάκου στην Ελλάδα, ενημερώθηκαν εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο πρόσφατης, επίσημης, επίσκεψής τους στις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρίας.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό 40 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας της εταιρίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης και ο Γενικός Διευθυντής, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, ξεναγήθηκαν από το διευθυντή του εργοστασίου, κ. Νίκο Μαζωνάκη, στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο τμήμα παραγωγής καινοτόμων αντιδιαβητικών φαρμάκων και να πληροφορηθούν  για την πορεία των εξαγωγών. 
 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά, ο Γενικός Διευθυντής της Boehringer Ingelheim, η οποία μετέχει στην Ομάδα Εργασίας Μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με θέμα την Υγεία, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ανέλυσε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον ενεργό ρόλο που διαδραματίζουν οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Επίσης, επεσήμανε την έμφαση που δίδει η εταιρία στον τομέα της καινοτομίας, αλλά και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες της φαρμακοβιομηχανίας, συνολικά, ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα νέας γενιάς.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μαΐλλης, υπογράμμισε την ανάγκη για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα προερχόμενες κυρίως από το εξωτερικό, το πόσο σημαντική είναι για το ελληνικό επιχειρείν η εξωστρέφεια, καθώς και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου που στόχο έχουν τη δημιουργία νέων ευκαιριών για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε ξένες αγορές.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Boehringer Ingelheim  Ελλάς αποτελεί σήμερα τη μοναδική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία που παραμένει με μονάδα παραγωγής επί ελληνικού εδάφους. Από το εργοστάσιο αυτό γίνονται σημαντικές εξαγωγικές διεργασίες, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 1% των εξαγωγών της χώρας ανεξαρτήτως κλάδου. Για την εξωστρέφειά της αυτή, η εταιρία βραβεύτηκε πρόσφατα στην εκδήλωση των Αctive Business Awards 2016.


<BACK