Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών στην Ελλάδα για το Προσφυγικό

Τη χώρα μας επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS, κ.  Siddhartha Kaul. Η επίσκεψή του έγινε με αφορμή την εμπλοκή και συμβολή των Παιδικών Χωριών SOS στο θέμα του προσφυγικού. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του βρέθηκε στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου συνάντησε τον αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα και είδε από κοντά τα υποστηρικτικά προγράμματα που λειτουργούν τα Παιδικά Χωριά SOS εκεί. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή. 

Την επόμενη μέρα ο Πρόεδρος βρέθηκε στη Μυτιλήνη και επισκέφθηκε τη Μόρια, το Καρατεπέ, τον Ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων της Μετάδρασης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπ. Γαληνό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Ψάνη, όπου συζητήθηκε η αύξηση των προγραμμάτων των Παιδικών Χωριών SOS στη Μυτιλήνη. 

Την τελευταία μέρα της επίσκεψής του, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και, μετά από πρόσκληση, συναντήθηκε με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Κ. Γούλα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά καθώς επίσης και το Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων», όπου τα Παιδικά Χωριά SOS, ύστερα από απόφαση της αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου και σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, θα λειτουργήσουν άμεσα ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων.

Όπως είναι γνωστό, από 1η Δεκεμβρίου 2015 τα Παιδικά Χωριά SOS με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι επίσημος συνεργαζόμενος φορέας για το τεράστιο ανθρωπιστικό ζήτημα των προσφύγων και προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες για την ψυχολογική υποστήριξη και ανακούφιση χιλιάδων ανηλίκων στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα Αθήνας, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και στη Λέσβο. Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS που εδρεύει στην Αυστρία.

Ο κ. Siddhartha Kaul, προσωπικότητα διεθνούς κύρους, κατέχει την Προεδρεία της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS από το 2012 ενώ η σχέση του με τον Οργανισμό ξεκίνησε από το 1984. Έχει αναπτύξει σημαντικό έργο σε πολλές χώρες της Ασίας για το οποίο έχει βραβευθεί από κυβερνήσεις και οργανισμούς.<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ