3ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Κρήτη: Πάνω από 250 Β2Β επαφές Ελλήνων παραγωγών με γερμανικές εταιρείες. Περισσότερες από 250 Β2Β συναντήσεις μεταξύ 48 ελληνικών επιχειρήσεων και 12 γερμανικών εταιρειών πραγματοποιήθηκαν, φέτος, στο πλαίσιο του 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων, το οποίο διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, αυτή τη φορά στην Κρήτη, σε συνεργασία με την εταιρία – μέλος του, BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

Μετά την Πελοπόννησο και την Πιερία, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο βρέθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης, όπου, προ ημερών, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του ένα διήμερο φόρουμ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ελληνικών και γερμανικών φορέων, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε ο αγροδιατροφικός τομέας, με την προοπτική στήριξης ομάδας τοπικών ελληνικών εταιρειών με ενδιαφέρον να εξάγουν τα προϊόντα τους στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανία.

Στο πλαίσιο των Β2Β επαφών έμφαση δόθηκε σε προϊόντα όπως ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, βότανα, γαλακτοκομικά, αρτοπαρασκευάσματα, αλλά και φυτικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο, με τις γερμανικές εταιρείες να διαπραγματεύονται την εισαγωγή κρητικών προϊόντων στη Γερμανία, αλλά και τους ίδιους τους Γερμανούς, πέρα από τις επαφές που είχαν στο πλαίσιο του φόρουμ, να επισκέπτονται ορισμένες από τις εγκαταστάσεις τοπικών επιχειρήσεων.

«Αυτό είναι το πρώτο βήμα το οποίο στηρίζουμε ως Επιμελητήριο. Χαράσσουμε το μονοπάτι της εξωστρέφειας, με την προοπτική η ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία, την οποία αγκαλιάζουν οι τοπικές ελληνικές επιχειρήσεις κερδίζοντας την προσοχή γερμανικών εισαγωγικών και εμπορικών εταιρειών, να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης, ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, προσθέτει πως «το σημαντικό ήταν ότι μέσω του φόρουμ στην Κρήτη, ανοίξαμε ένα πρώτο πεδίο ανάπτυξης ελληνογερμανικών συνεργειών στην αγορά τροφίμων και ποτών, που με τη στήριξη και των τοπικών αρχών θα μπορούσε στο μέλλον να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις».

Σημειώνεται ότι χορηγοί του 3ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων ήταν οι DEKRA Akademie EPE, Εθνική Τράπεζα, Haifa, JUNGHEINRICH HELLAS, Τράπεζα της Ελλάδος και WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης, χορηγοί προϊόντων οι εταιρείες COCO-MAT και Lidl Ελλάς και χορηγοί επικοινωνίας οι Agrenda, Αγροτύπος, Αγροτική Έκφραση, Όμιλος Economia, Griechenland Zeitung και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ