Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία γιόρτασε το θερισμό κριθαριού μαζί με Έλληνες παραγωγούς

8 Ιουνίου 2016 – Από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με όχημα μία εντυπωσιακή κινούμενη καντίνα, διένυσε μια διαδρομή συνολικά επτακοσίων (700) χιλιομέτρων για να ευχαριστήσει τους συνεργάτες της σε όλη την Ελλάδα, για τη δέσμευσή τους στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού.

Ξεκινώντας από την Αθήνα και με στάσεις στη Λιβαδειά, τον Αλμυρό, την Επανομή και τη Ξάνθη, η εταιρία γιόρτασε το θερισμό του κριθαριού μαζί με τους παραγωγούς και τους προσέφερε ένα ευχάριστο μεσημεριανό διάλειμμα με φαγητό, παγωμένη μπίρα, πολλές μικρές εκπλήξεις και δώρα. 

Η φετινή είναι η 8η κατά σειρά χρονιά για το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μέσω του οποίου, η εταιρία συνεχίζει να καλύπτει εξ’ ολοκλήρου – εδώ και δύο χρόνια – τις ανάγκες της από ελληνικό κριθάρι για τις 12 μπίρες που παράγει στην Ελλάδα, από τον τόπο μας για τον τόπο μας.

Από το 2008, χρονιά που ξεκίνησε το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, η εταιρία έχει προμηθευτεί 237.000 τόνους βυνοποιήσιμου ελληνικού κριθαριού, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία ίση με €40.000.000 στους Έλληνες αγρότες και έχει συνεισφέρει στη δημιουργία 830 θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα*. Σήμερα, στο Πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 2.000 παραγωγοί από 19 νομούς. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, λειτουργούν στη χώρα μας πέντε (5) πειραματικοί αγροί για τη δοκιμή αποδοτικότερων ποικιλιών κριθαριού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, τόνισε σχετικά: «Το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού αποτελεί για όλους εμάς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία δέσμευση, αλλά και στρατηγική προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα που πετύχαμε από την έναρξη του προγράμματος, πριν από 8 χρόνια, δικαιώνουν τις προσπάθειές μας, αλλά και αποδεικνύουν στην πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι παράγουμε αξία για την ελληνική οικονομία και τον τόπο μας, σε συνεργασία με την πρωτογενή παραγωγή και την πανεπιστημιακή έρευνα».

Μπίρα από τον τόπο μας, για τον τόπο μας 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ