Η Ζωή σε Επίπεδο Μορίων

Τόμοι 2
(Β΄ έκδοση)
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος
Oμότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά
Έκδοση Ιδρύματος Ευγενίδου, 2007
Αυτό το Δελτίο Τύπου έχει διπλό στόχο:

  • Αφενός να ενημερώσει για την έκδοση ενός εξαιρετικού βιβλίου,
  • και αφετέρου ? και το σημαντικότερο για το συγγραφέα-καθηγητή Αλέξανδρο Σταυρόπουλο ? να γνωρίσει την απαιτούμενη δημοσιότητα, προκειμένου να διατεθούν περισσότερα αντίτυπα και συνεπώς να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα για τη μονάδα απεξάρτησης του ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής 18 ΑΝΩ.

Γιατί το σύνολο των εισπράξεων από την πώληση αυτού του βιβλίου θα διατεθεί αποκλειστικά στην προαναφερόμενη μονάδα.

Η δυναμική και το θετικό έργο αυτής της μονάδας είναι πλέον γνωστά στους περισσότερους πολίτες αυτής της χώρας. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι τα γραφειοκρατικά προβλήματα και οι περιορισμοί στην εξέλιξη και την αποτελεσματικότητά της.

Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών έρχεται να συμβάλει το Ίδρυμα Ευγενίδου και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Το βιβλίο

Μετά από μακρά θητεία στο χώρο της παιδείας και της έρευνας, ο συγγραφέας του δίτομου έργου έρχεται να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκόμισε.

Γνώση που επιχειρεί να απαντήσει στα σημαντικότερα από τα θέματα που αφορούν στη σύσταση και στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, του εγκεφάλου, του παντοδύναμου ορμονικού και νευρικού συστήματος και κατά συνέπεια να μιλήσει για τα αισθήματα, τις επιθυμίες, τη συμπεριφορά?δηλαδή για ό,τι συνθέτει τη ζωή μας: από τον έρωτα μέχρι τις καρδιακές παθήσεις, από τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες μέχρι το “νοογενές” κενό, από τις ιώσεις μέχρι τον καρκίνο και από τις ψυχοπάθειες μέχρι την παχυσαρκία.

Η περιπλάνηση του συγγραφέα στα πεδία της γνώσης καταλήγει στον αιώνα που διανύουμε, παρατηρεί τον ξέφρενο καλπασμό της τεχνολογίας ?απολαμβάνοντας, αλλά και κρίνοντάς την ? και τολμά να ανιχνεύσει το μέλλον. Με αυτές τις πληροφορίες έρχεται να συμβάλει στην αυτογνωσία μας, προϋπόθεση για καλύτερη ποιότητα της ζωής μας.

Και κάτι ακόμη σημαντικότερο: από τη στιγμή που θα κατανοήσουμε το βιολογικό εαυτό μας, είμαστε πιο κοντά στον φιλειρηνικό άνθρωπο.

Γραμμένο με τρόπο απλό και με ύφος μυθιστορηματικό, αρετές που κάνουν τη γνώση τόσο άμεση όσο και γοητευτική, το βιβλίο αυτό έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Ο συγγραφέας του το αφιερώνει στα παιδιά που από άγνοια ή αδυναμία υπέκυψαν στη σαγήνη των μορίων της εξάρτησης, των ναρκωτικών.

Ο συγγραφέας

Ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος ασχολείται με την εφαρμοσμένη έρευνα στη βιοτεχνολογία και τη βιοχημεία των φυσικών προϊόντων στους τομείς της οικολογικής γεωργίας, της βιολογικής φυτοπροστασίας και της παραγωγής υγιεινών τροφίμων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Είναι ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στη διάρκεια της θητείας του στο χώρο της Έρευνας και της Παιδείας παρήγαγε πλούσιο συγγραφικό έργο. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του ερευνητικού Κέντρου ΒΙΟΡΥΛ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Σελίδες: 408 Α΄ τόμος και 512 Β΄ τόμος, Τιμή: -40- ευρώ και οι δύο τόμοι
ISBN: 960-85194-0-3 (set), 960-85194-2-X (T2)

Πηγή: http://www.presspoint.gr
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ