Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Προσφέρουμε μια προσιτή απόλαυση στον καταναλωτή και το 0,7% στην οικονομία της χώρας

«Με τη δράση μας αντιπροσωπεύουμε το 0,7% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι 100 εταιρίες σαν την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μπορούν ουσιαστικά να οδηγήσουν την ανάπτυξη στη χώρα». Αυτό δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, σε παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρίας και των πλάνων της για την επόμενη τριετία. Η επίδοση αυτή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας βασίζεται στην προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία που προκύπτει από τη συνολική αλυσίδα της δραστηριότητάς της, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές αλλά και τη στήριξη των τοπικής οικονομίας μέσω της προμήθειας όλων των πρώτων υλών της από την Ελλάδα.  

770 εκατ. ευρώ μέσω της απόδοσης φόρων έχει συνεισφέρει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία την τετραετία 2011-2015. Παράλληλα, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό της πλάνο στη χώρα, ενώ, για την τριετία 2017-2019, έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους συνολικά 66,8 εκατ. ευρώ. Τέλος, με συνολική συμβολή στην απασχόληση που υπολογίζεται σε 27.600 θέσεις εργασίας σε όλη την αλυσίδα της δραστηριότητάς της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεισφέρει σημαντικά στην απασχόληση. 

«Με συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε αξία για την τοπική οικονομία και τους εργαζομένους μας»,  τόνισε ο κ. Μηνά. «Με βάση την καινοτομία αλλά και την ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων που θα δημιουργήσουν νέες στιγμές κατανάλωσης και θα ενισχύουν διαφορετικά είδη μπίρας, στοχεύουμε σταθερά στην ανάπτυξη της συνολικής αγοράς μπίρας στην Ελλάδα. Παρά την πίεση των τελευταίων ετών, η αγορά μας συνεχίζει να παρουσιάζει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, κυρίως μέσα από την αύξηση της κατά κεφαλή κατανάλωσης, που υπολείπεται σημαντικά του Ευρωπαϊκού μέσου όρου. Όλες μας οι ενέργειες στοχεύουν στο να παραμείνει η μπίρα μια προσιτή απόλαυση για τον Έλληνα καταναλωτή», συμπλήρωσε.   

Ο κύκλος εργασιών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αυξήθηκε κατά 4,1% το 2015, αύξηση που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην εξαγωγική της δραστηριότητα. Η εξωστρέφεια εξάλλου αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα της εταιρίας αλλά και στρατηγική της επιλογή κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης στην εγχώρια αγορά. Με περισσότερο από 40 χρόνια παρουσίας στις διεθνείς αγορές, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα μπίρας στην Ελλάδα, εξάγοντας και στις 5 ηπείρους σήματα μπίρας, όπως  η Amstel, η Heineken, η Fischer, το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, καθώς και καινοτόμα προϊόντα με βάση τη βύνη, που προορίζονται αποκλειστικά για αγορές του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2015, πέτυχε σημαντική ενίσχυση των εξαγωγών της, μέσω της νέας συμφωνίας για την παραγωγή 160.000 εκατόλιτρων μπίρας Heineken για τις αγορές της Κίνας και της Ιταλίας.

«Από το χωράφι στα ποτήρια μας»: έτσι ονομάζει  η Αθηναϊκή Ζυθοποιία την «ελληνική διαδρομή» που  ακολουθούν τα προϊόντα της. Συγκεκριμένα, μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας, η εταιρία καλύπτει το 100% των αναγκών παραγωγής της από ελληνικό κριθάρι. Παράλληλα, το 95% των προμηθευτών της είναι ελληνικές εταιρίες, ενώ το 90% των δαπανών της εταιρίας μένει στην Ελλάδα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 η εταιρία προχώρησε και σε εξαγωγή εγχωρίως παραγόμενης βύνης, αξίας 3 εκατομμυρίων Ευρώ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ