Το Ίδρυμα Μποδοσάκη προκηρύσσει τέσσερα βραβεία για διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη δίνει νέα πνοή στον θεσμό των επιστημονικών βραβείων για νέους ερευνητές, επιδιώκοντας να υποστηρίξει και να αναδείξει τη δουλειά άξιων Ελλήνων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θα χορηγηθούν συνολικά τέσσερα χρηματικά βραβεία, ένα ανά επιστημονικό τομέα, και το ύψος του κάθε βραβείου θα είναι 10.000 ευρώ.

Το ΄Ιδρυμα Μποδοσάκη προκηρύσσει για το έτος 2017 την απονομή χρηματικών βραβείων σε διακεκριμένους νέους Έλληνες επιστήμονες. Με τα Βραβεία αυτά το ΄Ιδρυμα, στα πλαίσια των κοινωφελών σκοπών του για την προαγωγή της παιδείας και των κατευθύνσεων που υπέδειξε ο Ιδρυτής του Πρόδρομος Αθανασιάδης Μποδοσάκης, επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο των νέων Ελλήνων επιστημόνων, να ανταμείψει την συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, να τιμήσει το ηθικό τους ανάστημα και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία. Το Ίδρυμα, το έτος 2017, θα χορηγήσει τέσσερα (4) Βραβεία, ύψους εκάστου δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, και συγκεκριμένα ένα (1) βραβείο ανά επιστημονικό τομέα, στους ακόλουθους επιστημονικούς τομείς:

1.Βασικές Επιστήμες : Θεωρία ή Πείραμα Πυρηνική Φυσική – Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων – Αστροσωματιδιακή Φυσική.

2.Βιοεπιστήμες : Ιατρική – Βιολογία

3.Εφαρμοσμένες Επιστήμες / Τεχνολογία : Μηχανική Στερεών και Υγρών, Μηχανική Κατασκευών, Υλικά, Γεωτεχνικά Συστήματα

4.Κοινωνικές Επιστήμες : Οικονομικές Επιστήμες ή Πολιτικές Επιστήμες

Τα Βραβεία θα απονεμηθούν σε ΄Ελληνες κατά την ιθαγένεια ή το γένος.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητος έχουν όσοι γεννήθηκαν μετά την 31η Δεκεμβρίου 1971. Οι υποψήφιοι προτείνονται από επιστήμονες του κλάδου τους, της ιδίας ή ανώτερης βαθμίδας, ή από Οργανισμούς στους οποίους υπηρετούν. Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν εγγράφως ότι αποδέχονται την υποψηφιότητα.

Βρείτε εδώ το πλήρες κείμενο της προκήρυξης.

Η σημασία των επιστημονικών βραβείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τους νέους επιστήμονες – Τι λένε οι παλαιότεροι βραβευθέντες

Στην ιστοσελίδα www.bodossaki.gr θα βρείτε συνεντεύξεις παλαιών βραβευθέντων από το Ίδρυμα, διακεκριμένων επιστημόνων στον τομέα τους, που με την πορεία και το ήθος τους αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για όλους.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ