Η ΕΥ και η GE Digital δημιουργούν συμμαχία στον τομέα του βιομηχανικού Internet of Things

Η ΕΥ και η GE Digital ανακοίνωσαν τη δημιουργία μίας νέας στρατηγικής συμμαχίας, με στόχο την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών Industrial Internet of things (IIoT), προκειμένου να βοηθήσουν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Οι υπηρεσίες αυτές, στηρίζονται στο λειτουργικό σύστημα Predix® της GE, το οποίο λειτουργεί μέσω cloud, και θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, περιορίζοντας το χρόνο που οι μηχανές τους βρίσκονται εκτός λειτουργίας, βελτιστοποιώντας παράλληλα τις ροές εργασίας.    

H ΕΥ, η οποία συνεργάζεται με την GE για περισσότερα από 10 χρόνια, εντάσσεται πλέον στο παγκόσμιο δίκτυο συμμαχιών της GE, το οποίο εξασφαλίζει στα μέλη του πρόσβαση σε ψηφιακά εργαλεία και στην τεχνογνωσία της GE. Η EY από την πλευρά της, θα συνεισφέρει την εκτεταμένη εμπειρία της στο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, το Internet of Things, τα data analytics, την αντιμετώπιση θεμάτων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς και την πρόσβαση σε πόρους ενός ευρέος φάσματος βιομηχανιών παγκοσμίως. 

Οι επιχειρήσεις σήμερα καλούνται να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, περιορίζοντας δαπάνες, αυξάνοντας την απόδοση των κεφαλαίων και βελτιώνοντας την παραγωγικότητα του εξοπλισμού τους. Το Internet of Things τις βοηθά να αντιμετωπίσουν αυτές ακριβώς τις προκλήσεις, εξασφαλίζοντας την έξυπνη διασύνδεση του μηχανολογικού εξοπλισμού, μέσω εφαρμογών του cloud. Η αξιοποίησή του, όμως, προϋποθέτει μία ολιστική αντιμετώπιση στη βάση συνεργασιών μεταξύ εταιρειών που προσφέρουν συμπληρωματικές εμπειρίες και τεχνογνωσία, όπως αυτή μεταξύ της ΕΥ και της GE Digital.

Σχολιάζοντας την έναρξη της συνεργασίας με την GE Digital, ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδας, δήλωσε: «Το Internet of Things είναι η επόμενη τεχνολογική επανάσταση που θα επηρεάσει τη ζωή όλων μας τα χρόνια που έρχονται, και έχει ήδη ξεκινήσει! Θα αλλάξει την καθημερινότητά μας, αλλά και τον τρόπο που λειτουργούν πολλοί κλάδοι της οικονομίας, ιδιαίτερα η βιομηχανία. Στην ΕΥ, έχουμε εδώ και καιρό επενδύσει στις υπηρεσίες που συνδέονται με το ΙοΤ, ενώ, ειδικότερα στην ΕΥ Ελλάδας, πάνω από 70 στελέχη με υψηλή κατάρτιση υποστηρίζουν τις υπηρεσίες αυτές. Η νέα αυτή συμμαχία της ΕΥ, θα μας επιτρέψει να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας στον κρίσιμο τομέα του ΙοΤ. Μαζί με την GE Digital, θα βοηθήσουμε τις βιομηχανικές επιχειρήσεις, όχι μόνο να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους, αλλά και να επανασχεδιάσουν τη λειτουργία τους».  

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ