Τρόφιμα αγάπης, από την Αλφα-Βήτα Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει «Τρόφιμα Αγάπης»

Κάθε χρόνο το ποσοστό των ανθρώπων που υποσιτίζεται ή βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, αυξάνεται, όπως και οι ποσότητες των υγιών τροφίμων που ενώ θα μπορούσαν να καταναλωθούν πετιούνται. 

Για εμάς στην ΑΒ Βασιλόπουλος το ότι πετάμε υγιή τρόφιμα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, όχι μόνο γιατί δημιουργεί απόβλητα, περιβαλλοντικά προβλήματα κτλ, αλλά πρώτιστος γιατί θα μπορούσαμε, με τις ποσότητες αυτές να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Τρόφιμα Αγάπης». Για την εφαρμογή του προγράμματος δωρίζουμε από τις αποθήκες και τα καταστήματα μας απολύτως υγιή τρόφιμα* που όμως έχουν καταστεί μη εμπορεύσιμα λόγο κοντινής ημερομηνίας λήξης ή ταλαιπωρημένης συσκευασίας.

Τράπεζα Τροφίμων – Ένας διαχρονικός εταίρος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος από τις αποθήκες τις δωρίζει τρόφιμα στην «Τράπεζα Τροφίμων». Συγκεκριμένα, από την ίδρυσης της -από το Γ. Βασιλόπουλο το 1995- ενισχύει την «Τράπεζα Τροφίμων, ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας». 

Έχοντας την Τράπεζα Τροφίμων διαχρονικό κοινωνικό μας εταίρο, στηρίζουμε το έργο της στέλνοντάς της, από τις αποθήκες μας στη Μάνδρα, τα Οινόφυτα και τη Σίνδο, τρόφιμα κοντά στην ημερομηνία λήξης (κοντόληκτα) και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την τράπεζα να συνδράμει 198 ιδρύματα και κατ επέκταση 23.000 αποδέκτες.

Δωρεά κοντόληκτων τροφίμων σε τοπικούς φορείς από τα καταστήματα

Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η πρώτη εταιρεία στο εγχώριο λιανεμπόριο που εφαρμόζει οργανωμένο πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο ερχόμαστε όλο και πιο κοντά σε περισσότερους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 

Από τον Ιούνιο του 2013, με τη βοήθεια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μπορούμε» φροντίζουμε ώστε τα υγιή εμπορεύματά μας, που αποσύρονται από το ράφι λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξης ή χτυπημένης συσκευασίας, να προσφέρονται σε γειτονικούς, προς τα καταστήματα, κοινωνικούς φορείς. Οι τοπικοί φορείς παραλαμβάνουν τα προϊόντα καθημερινά μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και τα διανέμουν άμεσα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 και εφαρμόστηκε αρχικά πιλοτικά σε 3 καταστήματα. Σήματα τα ΑΒητικά καταστήματα εφαρμογής του προγράμματος φτάνουν τα 167. Ενώ στόχος μας είναι το πρόγραμμα – σταδιακά – να εφαρμοστεί σε όλα μας τα καταστήματα.

«Τρόφιμα Αγάπης»: τοπικά και περιβαλλοντικά οφέλη

Το πρόγραμμα έχει έντονο το στοιχείο της εντοπιότητας, καθώς τα τρόφιμα δίνονται μόνο σε τοπικούς φορείς, οι οποίοι στη συνέχεια τα διανέμουν σε ανθρώπους της συγκεκριμένης περιοχής που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης. Παράλληλα και τα περιβαλλοντικά οφέλη είναι μεγάλα, καθώς αυτά τα είδη θα κατέληγαν στα σκουπίδια αυξάνοντας επιβλαβείς ουσίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων είναι και το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής από την εφαρμογή του προγράμματος «Τρόφιμα Αγάπης» είναι εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα, το 2015, δόθηκαν πάνω από 850.000 κιλοτεμάχια τροφίμων αξίας πάνω από 1 εκ.€ τα οποία κάλυψαν τις ανάγκες ανθρώπων που ξεπερνούν τους 70.000.

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, συνεχίζουμε δυναμικά να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πελατών, των συνεργατών και των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.

Για να είναι το τραπέζι όλων πάντα γεμάτο!

*Τα προϊόντα που δίνονται δεν είναι ληγμένα και ελέγχονται ώστε να ακολουθούν αυστηρούς κανόνες ασφαλείας ανάλογα με την κατηγορία τους.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ