Σχεδιασμός & ανάπτυξη της πλατφόρμας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, από την RDC Informatics

To τμήμα υπηρεσιών WEB & MOBILE DEVELOPMENT της RDC Informatics ολοκλήρωσε με επιτυχία τον ανασχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας e-learning του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην ηλεκτρονική διεύθυνση 

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σήμερα αριθμεί περισσότερα από 25.000 μέλη και μετρά έναν αιώνα (106 χρόνια!) συνεχούς δράσης στην πατρίδα μας. Μέσα από τα 320 Προσκοπικά Συστήματα που δρουν στην επικράτεια, ο Προσκοπισμός έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη χιλιάδων νέων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενεργών πολιτών, που πρεσβεύουν μια θετική αλλαγή: τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων απασχολεί παιδιά και εφήβους από 7 μέχρι 18 ετών, που χωρίζονται σε τρεις κλάδους ανάλογα µε την ηλικία τους, και νέους έως από 18-30 ετών. Και οι τέσσερις Κλάδοι λειτουργούν µε την επίβλεψη και την ευθύνη εκπαιδευμένων ενηλίκων εθελοντών που τους βοηθούν ν’ ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους και να διαπαιδαγωγούνται στη συνεργασία και την υπευθυνότητα.

Η πλατφόρμα eLearning emathainoportal.gr
Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης του Σ.Ε.Π. λειτουργεί στην ηλ. διεύθυνση www.emathainoportal.gr και αναπτύχθηκε επάνω στο πολυβραβευμένο οικοσύστημα ηλεκτρονικής μάθησης MELO – Digital School της εταιρείας RDC Informatics. Η νέα πλατφόρμα e-learning φέρει πλήθος καινοτόμων χαρακτηριστικών συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση των διαδικασιών εκπαίδευσης που ακολουθεί το Σ.Ε.Π. Στην καρδιά του συστήματος υπάρχει ένα πανίσχυρο LMS (Learning Management System) το οποίο ενσωματώνει κάθε τεχνολογική καινοτομία στο χώρο της ψηφιακής μάθησης οργανωμένο σε δύο υποσυστήματα:

  • Digital Library (Ασύγχρονη τηλεκπαίδευση)
  • Live Learning (Σύγχρονη τηλεκπαίδευση)

Με κύριο γνώμονα την ευχρηστία και απλότητα στη χρήση σχεδιάστηκε ένα πρότυπο γραφικό user interface και ενσωματώθηκε στην πλατφόρμα, έτοιμο να υποστηρίξει χρήστες με οποιαδήποτε «έξυπνη» συσκευή και οποιοδήποτε browser (Responsive Design technics).

Η απόλυτα επιτυχημένη υλοποίηση του έργου, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική λειτουργία, επιβεβαιώνει την βαθιά τεχνογνωσία των μηχανικών λογισμικού της RDC Informatics σε συστήματα ψηφιακής μάθησης & πλατφόρμες e-learning.

Δείτε περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emathainoportal.gr. Αναλυτικές πληροφορίες για τη δραστηριότητα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο www.sep.org.gr.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ