Επίδοση του Παράσημου του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα στον κύριο Κωνσταντίνο Κατσακιώρη

Mikaël Hautchamp, Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, εκπροσωπώντας την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Έρευνας της Γαλλικής Δημοκρατίας, επέδωσε τη Τετάρτη 13 Ιουνίου 2016 τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα στον κύριο Κωνσταντίνο Κατσακιώρη.

Κορυφαία διάκριση, η οποία θεσμοθετήθηκε από τον Ναπολέοντα τον Α΄ το 1808, προς τιμήν διακεκριμένων μελών του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου του Παρισιού, το παράσημο του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα της Γαλλικής Δημοκρατίας απονέμεται σε προσωπικότητες του εκπαιδευτικού χώρου, Γάλλους και ξένους, που έχουν προσφέρει αξιοσημείωτες υπηρεσίες στην εκπαίδευση, για την συμβολή τους στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού, των επιστημών και των τεχνών. Ταυτόχρονα είναι επιβράβευση της ακαδημαϊκής τους σταδιοδρομίας και της συμβολής τους στην ανάπτυξη της ελληνογαλλικής συνεργασίας.

Ο Κωστής Κατσακιώρης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Διευθυντής Ανάπτυξης της Global Sustain, έχει να επιδείξει μια πλούσια καριέρα  ως δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός, στην ΕΡΤ, στο BBC, και το Radio France International. Υπήρξε πρωτοπόρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών αλλά και στον εκπαιδευτικό τομέα αφού τα εγχειρίδιά του για το ραδιόφωνο εξακολουθούν να διδάσκονται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η αγάπη του για τα γαλλικά και το Γαλλικό Ινστιτούτο στο οποίο τα διδάχθηκε, υπήρξε το έναυσμα για την πρωτοβουλία του στην δημιουργία της έκθεσης με θέμα το πλοίο Ματαρόα το 2006, προς τιμήν όλων εκείνων των σπουδαίων επιβατών του που διέπρεψαν στην συνέχεια στη Γαλλία σε διάφορους τομείς.  Επιμελήθηκε επίσης την έκθεση για τα πενήντα χρόνια του Αστερίξ, που μετά το Γαλλικό Ινστιτούτο ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη και εκτέθηκε στην συνέχεια σε πολλά αρχαιολογικά μουσεία σε όλη την Ελλάδα. 

Σημείωση :  η όλη εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα  AMOPA – HELLAS. 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ