Τα Best City Awards αναδεικνύουν τις ανθρώπινες πόλεις της Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης (Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής)

Oι πόλεις πρέπει να σχεδιάζονται για το ευ ζην των κατοίκων τους, με βάση τέσσερις στόχους: να είναι ευχάριστες, βιώσιμες, ασφαλείς και υγιείς. Να εξασφαλίζουν διαμονή βασισμένη στην ανθρώπινη διάσταση για τους πολίτες τους. Τα τελευταία χρόνια, η κρίση ευνοεί τις “έξυπνες” αλλαγές στις πόλεις. Όλα τα άριστα παραδείγματα πόλεων, που κάνουν τη διαφορά με ευφυείς βελτιώσεις, τοποθετούνται χρονικά εν μέσω δύσκολων ετών, όπου υπάρχει η ανάγκη να εξοικονομηθούν άμεσα χρήματα.

Τα Best City Awards, που οργανώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο να γίνουν θεσμός, αναδεικνύουν αυτές τις καλές πρακτικές, τις καινοτόμες ιδέες και λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η Αυτοδιοίκηση έχει να επιδείξει σημαντικά έργα και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις και να πάει τη χώρα μπροστά.

Αν έχετε υλοποιήσει κάποιες πρακτικές που αποτελούν βήματα προς τον στόχο για πιο ανθρώπινες πόλεις για να ζεις, σας προτρέπουμε να διεκδικήσετε, μέχρι τις 25 Ιουλίου, τη διάκριση που αξίζει στην ομάδα και στην πόλη σας! 

Γιώργος Πατούλης
Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ