Συμφωνία Eurobank με EBRD για τη στήριξη του εξωτερικού εμπορίου

Πιστωτική γραμμή 50 εκατ. ευρώ στη Eurobank για την στήριξη του εξωτερικού εμπορίου παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο πλαίσιο του προγράμματος Trade Facilitation Programme (TFP).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασικό στοιχείο της στρατηγικής της EBRD είναι η ενίσχυση του εμπορίου. «Η πιστωτική γραμμή (facility) θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων trade finance της Eurobank – παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά – και θα τονώσει τον κεντρικό της ρόλο ως συνεργάτη των ελληνικών εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων» σημειώνεται.

Η EBRD είναι μέτοχος της Eurobank καθώς συμμετείχε στην περυσινή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με σκοπό να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση και να βοηθήσει τη μεταβίβαση της τράπεζας σε ιδιώτες μετόχους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EBRD Νικ Τεσέιμαν εκτίμησε ότι η συμφωνία με την Eurobank θα οδηγήσει στην ενίσχυση του διασυνοριακού εμπορίου και θα συμβάλει στην ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών της Ελλάδας με άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και χώρες στην οικονομία των οποίων έχει επενδύσει η EBRD.

Χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας τη στήριξη της ανάπτυξης του trade finance στην Ελλάδα «για την ανάταση της οικονομικής δραστηριότητας μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών για ανάπτυξη και νέων θέσεων εργασίας».  

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου είπε ότι η συμφωνία αυτή θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

«Η συγκεκριμένη συμφωνία πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για την Τράπεζα κατά την οποία η Eurobank επιστρέφει στην κερδοφορία και είναι σε θέση να στηρίξει την ελληνική οικονομία. Παράλληλα, η συμφωνία είναι σημαντική και για την ίδια την οικονομία της χώρας τη στιγμή που αρχίζει να ξεπερνά τις δυσκολίες του παρελθόντος και δείχνει σταθεροποιητικές τάσεις σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον» ανέφερε.

Πηγή: Naftemporiki.gr


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ