Εγκαίνια Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ιωαννίνων, από τα Παιδικά Χωριά SOS

ΑΚΟΜΑ 300 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 9ο ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του 9ου κατά σειρά Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων και να βοηθήσει 300 τουλάχιστον οικογένειες που, λόγω κρίσης, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Η λειτουργία ενός νέου Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη βαθιά κρίση που συνεχίζει να πλήττει την Ελληνική οικογένεια. Τα Παιδικά Χωριά SOS, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τη μείωση των δωρεών αλλά και τους συνεχείς φόρους που έχουν να αντιμετωπίσουν, συνεχίζουν τη δράση τους και με τη συμβολή κοινωφελών ιδρυμάτων, εταιρειών, απλών ανθρώπων και των δημοτικών αρχών, στηρίζουν αυτές τις οικογένειες, πολλές από τις οποίες πλέον θεωρούνται μακρόχρονα άνεργες, με τις όποιες αρνητικές συνέπειες για τη συνοχή τους έχει αυτό.

Υποστηρικτές στη νέα αυτή προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες του Κέντρου, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και το Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα, που προσέφεραν δωρεάν το χώρο, η H&M η οποία ανέλαβε την ανακαίνιση και διαμόρφωση του χώρου, καθώς επίσης το Hellenic American Leadership Council και το The Jaharis Family Foundation που θα καλύψουν υλικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων οικογενειών. 

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν η κα Μυρτώ Ξανθοπούλου, Υπεύθυνη Δωρεών Κοινωνικών Προγραμμάτων του ΙΣΝ, οι κ.κ. Χριστίνα Βαγενά, Αλεξάνδρα Κοντέλλη και Μιχάλης Σουρίκας, Μέλη του Δ.Σ. των Παιδικών Χωριών SOS, η κα Λώρη Μοσχοβάκη, εκπρόσωπος των H&M, εκπρόσωποι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννίνων και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές των Παιδικών Χωριών SOS. 

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας λειτουργούν συνολικά σε εννιά σημεία σε όλη την Ελλάδα,  και συγκεκριμένα στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, τον Πειραιά και το Περιστέρι, παρέχοντας συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη, δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, καθώς και υλική βοήθεια. Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 6.500 οικογένειες έχουν υποστηριχθεί από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργηθεί 85 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες αφορούν κατά 90% επιστημονικό προσωπικό. 

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS 

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.
Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση.  Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία
Επιπρόσθετα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος λειτουργούν Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε εννιά σημεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ