Έκτη συνεχής χρονιά ανάπτυξης ρεκόρ για την ΕΥ παγκοσμίως

Αύξηση εσόδων κατά 9% σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψε η ΕΥ το 2016
Σημαντική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και τις γεωγραφικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων αγορών
Οι μεγάλης κλίμακας μετασχηματισμοί και οι κεφαλαιακές συναλλαγές έδωσαν ώθηση στα τμήματα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Χρηματοοικονομικών Συμβούλων
Σημαντικές επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα analytics, την τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και τα διεθνή κέντρα αριστείας
26 εξαγορές και 7 νέες συμμαχίες σε παγκόσμιο επίπεδο 

Έσοδα 29,6 δις δολάρια παγκοσμίως ανακοίνωσε η ΕΥ για το οικονομικό έτος που έκλεισε στις 30 Ιουνίου 2016. Συνολικά, τα έσοδα της ΕΥ για το οικονομικό έτος (ΟΕ) 2016 σε τοπικό νόμισμα παρουσίασαν αύξηση κατά 9%, έναντι του ΟΕ15. Από την έναρξη εφαρμογής του στρατηγικού της πλάνου, Vision 2020, το 2013, η ΕΥ έχει καταγράψει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9,2%.

Όλοι οι τομείς υπηρεσιών της ΕΥ πέτυχαν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης το ΟΕ16: Το τμήμα Ελεγκτικών Υπηρεσιών αύξησε τα έσοδά του κατά 4,8%, το τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών κατά 13,1%, οι Φορολογικές Υπηρεσίες κατά 9,6% και το τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβούλων κατά 14,2%. 

Διαρκής ανάπτυξη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές, τους βασικούς κλάδους και τις αγορές

Αύξηση εσόδων σημειώθηκε σε όλες ανεξαιρέτως τις γεωγραφικές περιοχές όπου δραστηριοποιείται η ΕΥ: Αμερικανική ήπειρο, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική (ΕΜΕΙΑ), περιοχή Ασίας – Ειρηνικού, και Ιαπωνία. Επιπλέον, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ΕΥ πέτυχε σταθερά διψήφια ποσοστά ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές, παρά τις συνεχιζόμενες δύσκολες οικονομικές συνθήκες συγκεκριμένων οικονομιών ή αγορών. 

Επίσης, η ΕΥ κατέγραψε διψήφια ποσοστά ανάπτυξης σε πέντε βασικούς κλάδους της οικονομίας: οι τομείς Τραπεζών & Κεφαλαιαγορών, καθώς και της Ασφάλισης, πέτυχαν διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη ζήτηση υπηρεσιών που υποστηρίζουν τις ρυθμιστικές αλλαγές, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το δραστικό ψηφιακό μετασχηματισμό και την τεχνολογία στο χρηματοοικονομικό τομέα. Τα έσοδα στον τομέα της τεχνολογίας προήλθαν κυρίως από την έντονη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών και τις μετασχηματιστικές αλλαγές στον κλάδο, οι οποίες συνδέονται με την αναδυόμενη και καινοτόμο τεχνολογία. Στον τομέα της Υγείας και στο Δημόσιο τομέα η ανάπτυξη προήλθε, μεταξύ άλλων, από τις μετασχηματιστικές και ρυθμιστικές υπηρεσίες και από τις νέες συνεργασίες στους τομείς της ρομποτικής και των data analytics. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κατά το ΟΕ16 πραγματοποιήθηκαν 26 εξαγορές και 7 νέες συμμαχίες σε παγκόσμιο επίπεδο, με κορυφαίες τις συμμαχίες με την GE Digital και το LinkedIn, οι οποίες επεκτείνουν τους πόρους και τις δυνατότητες της ΕΥ. 

Ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς που για έκτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφουμε αύξηση στα οικονομικά αποτελέσματα, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Η δύναμη της ΕΥ διεθνώς βασίζεται στην έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας και της συμβολής του ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά και στην προσπάθεια οικοδόμησης ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου. Στηρίζουμε την κοινωνία και επενδύουμε στους ανθρώπους μας και στην καινοτομία, παρέχοντάς τους τα εφόδια και τις ευκαιρίες να αναδείξουν και να εκμεταλλευθούν τις ικανότητες και τις ιδέες τους. Στην Ελλάδα, η ΕΥ αναπτύσσεται και στηρίζει την εθνική οικονομία και την εργασιακή απασχόληση σε μια δύσκολη περίοδο, συμβάλλοντας στην προσπάθεια παραμονής των νέων στη χώρα μας, καθώς έχουμε αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό μας κατά 78% από το 2010, αριθμώντας πλέον 950 επαγγελματίες το 2016». 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ