Συμμετοχή του Δήμου Αγ. Δημητρίου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης»

Συμμετοχή του Δήμου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης»

Οι μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών επισκέφθηκαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ “Κατοικίδια εν δράσει” 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Hall 2 του Metropolitan Expo έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. 

Πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ για όλους όσοι αγαπούν τα κατοικίδια και φέτος με την φιλοξενία διάφορων φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντικών ομάδα ο χαρακτήρας του φεστιβάλ αφορούσε στην προώθηση της Υπεύθυνης Υιοθεσίας Ζώων Συντροφιάς.

Η επίσκεψη του ΚΔΑΠ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης των παιδιών της πόλης μέσω φιλοζωικών εκπαιδεύσεων σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) η οποία βρισκόταν στο φεστιβάλ με δικό της περίπτερο ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας το κοινό. Οι εθελοντές της ομάδας ενημέρωσαν και τα παιδιά του ΚΔΑΠ σε θέματα σωστής συμπεριφοράς προς τα κατοικίδια, για τις υποχρεώσεις ενός ιδιοκτήτη ζώου και τους μίλησαν για τη μεγάλη χαρά να μεγαλώνουν με ένα ζωάκι.

Στόχος του Δήμου είναι να πραγματοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα φιλοζωικών εκπαιδεύσεων σε όλα σχολεία της πόλης, το οποίο υπολογίζεται να ξεκινήσει εκτεταμένα προς στο τέλος Οκτωβρίου. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών όλων των ηλικιών από το νηπιαγωγείο έως το Λύκειο είναι μονόδρομος για απόκτηση σωστής συμπεριφοράς προς όλα ζώα (δεσποζόμενα και αδέσποτα). Αποτελεί χρέος και προτεραιότητα του Δήμου Αγ. Δημητρίου η καλλιέργεια φιλοζωικής κουλτούρας και σεβασμού στα παιδιά, τους νέους, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους. 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ