Συμβουλευτική και Υποστηρικτική Ομάδα Γονέων από την ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας

Συμβουλευτική και Υποστηρικτική Ομάδα Γονέων του Προγράμματος Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας. – ‘Έναρξη νέου κύκλου 2016-2017

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016  πραγματοποιήθηκε η τελική συνάντηση της Ομάδας Γονέων  του Προγράμματος Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης. 

Ο περσινός κύκλος λειτουργίας της ομάδας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 με συναντήσεις δυο φορές το μήνα και τακτική συμμετοχή από ένα σημαντικό αριθμό γονέων. Τις συναντήσεις συντόνισαν η κυρία Αλεξάνδρα Ανδρικοπούλου, υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, και ο κύριος Παντελής Κοντογιάννης, υπεύθυνος του ψυχολογικού τμήματος. 

Στόχος του προγράμματος είναι η δικτύωση των οικογενειών και η συμμετοχή τους σε ομαδικές δραστηριότητες που διευκολύνουν την προσωπική έκφραση, ενισχύουν την αυτεπίγνωση και  παρέχουν τόσο πληροφορίες όσο και τεχνικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και του καθημερινού στρες μέσα στις οικογένειες των παιδιών που παρακολουθούν το πρόγραμμα της Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής  Παρέμβασης στην ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας.

Στα πλαίσια της τελευταίας συνάντησης για το κλείσιμο της χρονιάς, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους για την εμπειρία της συμμετοχής στο πρόγραμμα:

«Μου άρεσε το όλο κλίμα στην ομάδα και η πολύ καλή επικοινωνία που είχαμε»
«Εμαθα περισσότερα πράγματα για το πώς θα βοηθήσω την κόρη μου και την οικογένεια μου»
«Μου άρεσε που μοιράστηκαν κι οι άλλοι γονείς τα βιώματα τους»
«Σε όλα τα δύσκολα της ζωής, θα ήθελα να έχω την αγκαλιά μιας τέτοιας ομάδας»

Ήταν ένα όμορφο ταξίδι και δεν είναι τυχαίο που οι γονείς στην τελευταία συνάντηση επέλεξαν να ζωγραφίσουν όλοι μαζί  ένα πολύχρωμο καράβι!

Οι νέες συναντήσεις ξεκίνησαν στις 3 Οκτωβρίου 2016 και σας περιμένουμε με χαρά και φέτος να μοιραστούμε εμπειρίες και προβληματισμούς που θα μας κάνουν πιο ώριμους και πιο δυνατούς.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ