ΠΑΣΕΠΠΕ: Ολοκληρώθηκε η Τελετή Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Ολοκληρώθηκαν τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment» και τα «Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον».

Με μία λαμπρή εκδήλωση, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη, πλήθους βουλευτών, Δημάρχων και Προέδρων φορέων, ολοκληρώθηκαν τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος (DG Environment) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τα Ελληνικά Βραβεία για το Περιβάλλον. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στο ίδρυμα Ευγενίδου, αναδεικνύοντας τις εταιρείες και τους φορείς του Δημοσίου που προάγουν την καινοτομία, την αειφόρο ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος.

I) Διακριθέντες των European Business Awards for the Environment 

Κατηγορία: Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης (Management Award)
         1ο Βραβείο: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
         2ο Βραβείο: ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΤΕ
         3ο Βραβείο: ΜΕΤΚΑ Α.Ε.

Κατηγορία: Βραβείο Προϊόντος & Υπηρεσιών (Products & Services Award)
         1ο Βραβείο: COCA COLA TRIA EPSILON
         2ο Βραβείο: ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
         3ο Βραβείο: ΕΥΔΑΠ Α.Ε

Κατηγορία: Βραβείο Διεργασίας (Process Award)
          1ο Βραβείο: HELLENIC ENVIRONMENTAL CENTER S.A.
         2ο Βραβείο: GASTOUNI SU UNILEVER – KNORR S.A.
         3ο Βραβείο: ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.
 
Υποκατηγορία: Βραβείο Επιχειρηματικότητας & Βιοποικιλότητας (Business & Biodiversity Award) – 3 Ισοδύναμα Βραβεία
ΕΥΔΑΠ Α.Ε.
HELLENIC ENVIRONMENTAL CENTER S.A.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

II) Διακριθέντες των Ελληνικών Βραβείων Περιβάλλοντος 

1η Κατηγορία: Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄βαθμού
1ο Βραβείο: ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

2ο Βραβείο: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

3ο Βραβείο: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Φο.Δ.Σ.Α ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

2η Κατηγορία: Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
1ο Βραβείο: ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΤΕ
2ο Βραβείο: ΕΝΕΡΓΕΙΑ–ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ–ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. (Ε.Π.Τ.Α  Α.Ε.)
2ο Βραβείο: GREEN ANGELS
3ο Βραβείο: ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΡΑΤΖΗ

Ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ και Εθνικός Συντονιστής των Βραβείων κ. Αντώνης Παπαδάκης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και κατόπιν έγιναν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΕΠΠΕ, κ. Χρήστο Δρακόπουλο, τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και από τον υπουργό Αναπληρωτή Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας κ. Καρμένου Βέλα. 

Παρέστησαν μεταξύ άλλων η κυρία Αικατερίνη Ιγγλέζη, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κώστας Σκρέκας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ, Βουλευτής Τρικάλων, ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, ο κ. Γιάννης Μανιάτης τ. Υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αργύρης Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος, τ. πρύτανης και καθηγητής ΕΜΠ, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Αξιολόγησης των βραβείων, ο κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, καθηγητής ΕΜΠ και μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αξιολόγησης των βραβείων, ο κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΚΕΔΕ, ο κ. Γιώργος Μαρινάκης, Πρόεδρος Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης και Δήμαρχος Ρεθύμνης ο κ. Άρης Γκορόγιας, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, η κα Ευγενία Φωτονιάτα, Ειδική Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού  κ.α.. 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ