Πρωτοποριακό Forum από το CEO Clubs

WORKFORCE OF THE FUTURE: Dealing with Business Change & the Millennial Challenge 

Περισσότεροι από 200 Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Μέλη του CEOs Club και επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν μία ξεχωριστή συνάντηση, στις 20 Οκτωβρίου στο Astir Palace, με αφορμή το καινοτόμο Forum με θέμα «WORKFORCE OF THE FUTURE: Dealing with Business Change & the Millennial Challenge».

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι ανέδειξαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους, έχοντας ως βάση την κεντρική ομιλία του κύριου Marco Morchio, Managing Director της Accenture Strategy στην Ιταλία, στη Κεντρική Ευρώπη και στην Ελλάδα. Η ομιλία του είχε ως θέμα το ανθρώπινο δυναμικό και συγκεκριμένα τις δημογραφικές ιδιαιτερότητες των Millennials που πλέον αποτελούν το 45% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως. Οι Millennials χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι είναι τεχνολογικά  έτοιμοι ώστε να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες τεχνολογικές προκλήσεις, αναζητούν συνεχώς feedback από διαφορετικές πηγές και εκπαίδευση με συγκεκριμένους στόχους ανά project. Εκφράζουν ιδιαίτερη προθυμία για σκληρή δουλειά αλλά και ανάγκη για ευελιξία όσον αφορά τον χώρο και τις ώρες που επιλέγουν να δουλέψουν.   

Η κυρία Γεωργία Καρτσάνη, Πρόεδρος του CEO Clubs Greece παρουσίασε την εξειδικευμένη Έρευνα του CEO Clubs για τη ψηφιακή πραγματικότητα και τις ιδιαιτερότητες των Millennials από την πλευρά των CEOs. Είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι αντιλήψεις των CEOs  συχνά έρχονταν σε αντιπαράθεση με τις αντιλήψεις των Millennials που παρουσίασε νωρίτερα ο Marco Morchio. 

Το Forum απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν εξέχοντα Στελέχη της αγοράς συζήτησαν με Millennials που πλαισίωσαν το πάνελ με συντονιστή τον κύριο Κυριάκο Σαμπατακάκη, Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture. Συγκεκριμένα, η κυρία Sandrine Galparoli, Γενική Διευθύντρια της H&M Ελλάδος υπογράμμισε το γεγονός ότι το 82% του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα είναι Millennials και πως έχουν προσαρμόσει τους τρόπους μέτρησης αποτελεσματικότητας στις ιδιαιτερότητές τους.  Οι ομιλητές Haseeb Ahmad, Διευθύνων Σύμβουλος της MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας και Αντώνης Τσιμπούκης, Γενικός Διευθυντής της Cisco Ελλάδος επιβεβαίωσαν την ανάγκη ενός «Liquid Workforce» όπου η ιεραρχία στο χώρο της δουλειάς αντικαθίσταται από projects με συγκεκριμένους στόχους ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε Στελέχους.

Από την πλευρά των Millennials η Νεφέλη Δημητριάδη, Ανεξάρτητη Παραγωγός Οπτικοακουστικών Μέσων & Έργων Εικονικής Πραγματικότητας, ο Σωτήρης Κόκκινος, CEO της FEAC Engineering P.C. και η Χριστίνα Αραβαντινού, Software Engineering Associate της Accenture με εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό εξέφρασαν την προσωπική τους άποψη ως εκπρόσωποι της γενιάς. 

Το Forum έκλεισε με roundtable discussion για το τι αλλαγές θα μπορούσαν να κάνουν εσωτερικά οι επιχειρήσεις με βάση αυτά που απορρόφησαν από το Forum. Ακολούθησε networking με φόντο την υπέροχη θέα του Astir Palace. Αναμφισβήτητα, το Forum που επιμελήθηκε το CEO Clubs Greece πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και κέντρισε το ενδιαφέρον των απαιτητικών  μελών του. 

#

————————————————————————————–
Platinum Χορηγοί: Chivas, Swarovski, Volvo, Lenovo, Leaseplan, TNT, Toyota Material Handling, Coffee Island, Goldair Tourism, Weber Shandwick, Manifest
Golden Χορηγοί: Eurobank Business Services, Goldair Handling, Olympic Brewery, AIG, Valeant|Pharmaswiss, iss Facility Services, SARGIA Partners, Cisco, EY, ENEL, Berling
Silver Χορηγοί: Diastasis, b2b solutions
Υποστηρικτές: iSquare, APG
Media Partners: Ethos Media, Global Sustain
————————————————————————————–
Σχετικά με το CEO Clubs: Το CEO Clubs Greece ιδρύθηκε ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, τον Σεπτέμβριο του 2009 και αποτελεί παράρτημα του CEO Clubs Int’l που λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια ως ένα από τα μεγαλύτερα business clubs παγκοσμίως, με πάνω από 8,000 μέλη. Το Club είναι ένας μαθησιακός οργανισμός, με σκοπό να προσφέρει στους ηγέτες της αγοράς ένα μοναδικό περιβάλλον γνώσης και συνεργασίας ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα και την κερδοφορία των εταιριών τους. Μέσα από τα Forums και τα Circles τα οποία διοργανώνει, καθώς και τις επιχειρηματικές αποστολές σε ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία και Μέση Ανατολή, καλλιεργεί την γνώση, την ουσιαστική δικτύωση και προάγει την εξωστρέφεια με αποτέλεσμα να αποτελεί τον κύριο πόλο έλξης των ηγετών που διαρκώς επιδιώκουν την βελτίωση και την αριστεία μέσω της ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας. Το CEO Clubs Greece αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη του CEO Clubs Int’l στην ΝΑ Ευρώπη.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ