KPMG: Συμπεράσματα Roger Harrop Event

«Αν θέλετε η επιχείρησή σας να εξελιχθεί, ανανεώστε κάθε χρόνο το 10% των υπαλλήλων σας» δήλωσε στο Guru event της KPMG o «CEO expert» του σύγχρονου μάνατζμεντ, Roger Harrop.

Και αυτή ήταν μία μόνο από τις ρηξικέλευθες συμβουλές που απηύθυνε στη κατάμεστη αίθουσα με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τα άλλα υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών.

Σύμφωνα με τον Roger Harrop, αυτή η τακτική πρέπει να ακολουθηθεί καθώς μια εταιρεία για να αναπτυχθεί χρειάζεται να έχει εξέχοντα στελέχη που να αγγίζουν το 10/10 ή έστω το 9/10. Αν αυτό δεν επιτυγχάνεται τότε οι υπάλληλοι είτε αποχωρούν μόνοι τους ή η διεύθυνση προχωρά στην αντικατάστασή τους. Σε ερώτηση από το κοινό για το εάν αυτές οι πρακτικές είναι σκληρές και δημιουργούν «διαμαρτυρίες», ο Roger Harrop απάντησε αφοπλιστικά: «όχι, γιατί έτσι μόνο προχωράει μπροστά μια επιχείρηση και αυτό το αναγνωρίζουν και το αποδέχονται οι ίδιοι οι υπάλληλοι. Eίτε επιλέγουν να αποτελούν μέρος της ανάπτυξης είτε αποχωρούν γιατί δεν ταιριάζουν στο συγκεκριμένο πλαίσιο». Τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό οι ηγέτες των επιχειρήσεων να εμπιστεύονται τις ομάδες τους και να επαινούν περισσότερο τους ανθρώπους τους για όσα επιτυγχάνουν για τον οργανισμό. Μόνο έτσι θα δημιουργείται ένα κλίμα υψηλής απόδοσης και συνεχούς εγρήγορσης.  

Σε αυτό το διαδραστικό c-level masterclass, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν εναλλακτικές μεθοδολογίες για την κατάρτιση ενός στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης μιας εταιρείας εν καιρώ κρίσης.

Ο Roger Harrop κάλυψε μια ευρεία θεματολογία στην ομιλία του (από τη γενιά των millenials μέχρι τις δεξιότητες πωλήσεων) ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η εμπειρία είναι ένα σύνολο λαθών, που τα πραγματοποιήσαμε αλλά επιβιώσαμε. Οι εταιρείες χρειάζεται να αναπτύξουν μια κουλτούρα αποτυχίας, με την έννοια ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να διέπονται από θάρρος και τόλμη να προτείνουν και να δοκιμάζουν νέα πράγματα, ακόμη και αν δεν οδηγούν πάντα στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα». «Στην καλύτερη περίπτωση δημιουργούνται εξαιρετικές καινοτομίες ενώ στη χειρότερη περίπτωση οι εταιρείες κερδίζουν ένα πολύτιμο μάθημα». 

Η εκδήλωση έκλεισε με πάνελ συζήτησης με θέμα «Πώς να επιτύχετε στο νέο παιχνίδι των επιχειρήσεων», το οποίο συντονίστηκε από τον Roger Harrop και στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ: Νίκος Λούλης, Πρόεδρος Δ.Σ., Μύλοι Λούλη, Ντίνος Μπενρουμπή, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Protergia και Μυλαίδη Στούμπου, Διευθύντρια Πωλήσεων Γερμανίας και Κεντρικής-Ανατολικής Ευρώπης, Λύσεων Cloud Productivity, Microsoft.

Ο κ. Μπενρουμπή,  τόνισε,  την ανάγκη οι επιχειρήσεις  να δείχνουν ευελιξία, καινοτομία και δημιουργικότητα προκειμένου να εξελίσσονται  και να είναι ανταγωνιστικές. 

Η κ. Στούμπου,  αναφέρθηκε στο «brain drain», και επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να εξελίσσονται τεχνολογικά, να εισάγουν την ψηφιακή τεχνολογία, να αναπτύσσουν νέες υπηρεσίες αλλά και να μαθαίνουν από τα λάθη τους, καθώς, όπως είπε, η τεχνολογία  αποτελεί βασικό πυλώνα της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Λούλης, εξήρε τη σημασία της προσωπικής επικοινωνίας, αλλά και της δημιουργίας μιας κουλτούρας η οποία θα κάνει τους εργαζόμενους να αισθάνονται ότι η επιχείρηση είναι και δική τους. 

Το Guru Event πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών: Avis, Genesis Pharma, Edenred,  Innews.  

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ KPMG
Η KPMG αποτελεί το παγκόσμιο δίκτυο ανεξάρτητων εταιρειών παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών-μελών συνδεδεμένων με την KPMG International, ενός Ελβετικού Συνεταιρισμού. Οι εταιρείες- μέλη της KPMG παρέχουν ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Λειτουργούμε σε 155 χώρες με προσωπικό περίπου 174 000 ατόμων παγκοσμίως.  Κάθε εταιρεία KPMG αποτελεί μια νομικά ξεχωριστή οντότητα.  Στη χώρα μας, η KPMG παρέχει, τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια, ολοκληρωμένες ελεγκτικές, συμβουλευτικές, λογιστικές, φορολογικές υπηρεσίες σε ελληνικές και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες: www.kpmg.com/gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ