HR Professional: Πάνω από 60 εταιρείες στην Ελλάδα δημοσίευσαν Απολογισμό ΕΚΕ

Το διάστημα 2015-2016, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE)

Το τελευταίο δίμηνο του 2016, εκδόθηκε ένας μεγάλος αριθμός απολογισμών (15) από εταιρείες που εκδίδουν εκθέσεις επί σειρά ετών, αλλά και από εταιρείες που εξέδωσαν τον πρώτο απολογισμό τους. Το γεγονός αυτό ενισχύει την αυξητική τάση στον αριθμό των εταιρειών που αναγνωρίζουν τα σημαντικά εσωτερικά και εξωτερικά οφέλη από τη διαδικασία έκδοσης ετησίως απολογισμού εταιρικής υπευθυνότητας.

Από την τρίτη, κατά σειρά, ετήσια έρευνα του Κέντρου Αειφορίας (CSE) και του Παρατηρητηρίου Εκθέσεων για τις πρακτικές έκδοσης απολογισμών εταιρικής υπευθυνότητας στην Ελλάδα προέκυψαν σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με τον αριθμό των εταιρειών που εκδίδουν απολογισμούς (αύξηση 5% από την περίοδο 2013-2014, 14% νέες εταιρείες και σχετικά με τους κλάδους δραστηριοποίησης αυτών των εταιρειών), καθώς και με τις πρακτικές χρήσης οδηγιών και προτύπων για τη σύνταξη των απολογισμών τους.

Οι εταιρείες που εκδίδουν απολογισμούς αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος της εθνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, απασχολούν περισσότερους από 140.000 εργαζόμενους, ενώ ο κύκλος εργασιών τους ξεπερνά τα 42,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: HR Professional

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ