Οι leaders της ενέργειας συμμετέχουν στο νέο Yearbook της Global Sustain “The Energy (R)evolution”

Τη 10η κατά σειρά έκδοση Yearbook παρουσιάζει η Global Sustain ανοίγοντας για μια ακόμα χρονιά τη συζήτηση για κρίσιμα ζητήματα αειφορίας. Με τίτλο “The Energy (R)evolution”, η διεθνής έκδοση έχει ήδη προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, συγκεντρώνοντας συμμετοχές από κορυφαίους οργανισμούς όπως: United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), United Nations Industrial Development Organization (UNIDO), UN Sustainable Energy for All, World Energy Council, World Economic Forum, European Commission, κ.ά.

H Global Sustain, κάθε χρόνο επιλέγει ένα θέμα που άπτεται των σχετικών με την αειφορία εξελίξεων σε παγκόσμιο πλαίσιο. Πρόκειται για μια διεθνή έκδοση με παγκόσμια διανομή και συμμετοχή από τους μεγαλύτερους οργανισμούς και εταιρείες. Το θέμα της φετινής έκδοσης είναι η ενέργεια, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Εν όψει της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού και της αυξανόμενης ζήτησης για ενέργεια, η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών με βιώσιμο τρόπο είναι από τις σημαντικότερες προκλήσεις του αιώνα. Η εξέλιξη της ενεργειακής αγοράς, ο αντίκτυπος στο κλίμα, τη γεωπολιτική και την παγκόσμια οικονομία, καθώς και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για την επιχειρηματική κοινότητα, θα αναλυθούν διεξοδικά στη νέα έκδοση, δίνοντας τροφή για σκέψη, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που άπτονται της ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, το Yearbook θα εστιάσει στα εξής θέματα:
  • Γεωπολιτική
  • Ενεργειακή αποδοτικότητα
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Υδροηλεκτρισμός, Γεωθερμία, Ηλιακή, Αιολική ενέργεια)
  • Ενεργειακή ασφάλεια και διαχείριση κρίσεων
  • Πρόσβαση σε προσιτή ενέργεια
  • «Έξυπνες» πόλεις
  • Αειφόρες μετακινήσεις, ηλεκτροκίνηση
  • Επενδύσεις στην ενέργεια
  • Ενεργειακή επιθεώρηση και πιστοποιήσεις
  • Υποδομές ενέργειας και ερευνητικά έργα
  • Εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων
  • Εναλλακτικά καύσιμα
  • Κλιματική αλλαγή
  • Εξελίξεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο και συμμόρφωση

Η φετινή έκδοση απευθύνεται σε οργανισμούς και επιχειρήσεις που σχετίζονται με την ενέργεια ή έχουν best practices σε αυτόν τον τομέα και συνεπάγεται σημαντικά οφέλη όπως: η παγκόσμια προβολή, η συμμετοχή σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη έκδοση στην οποία συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, επιχειρηματικοί ηγέτες κ.ά., η εμπειρία της συμμετοχής σε εκδηλώσεις υψηλού προφίλ και η δικτύωση. Tο Yearbook είναι μια μοναδική έκδοση την οποία 10 χρόνια τώρα εμπιστεύονται οι μεγαλύτεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις για να αναδείξουν το αειφόρο προφίλ τους σε ένα παγκόσμιο κοινό, καθώς το Yearbook διανέμεται σε περισσότερες από 50 χώρες, σε 5 ηπείρους, ενώ είναι διαθέσιμο και σε e-book. Η φετινή έκδοση θα εκδοθεί το Μάιο του 2017 και θα παρουσιαστεί σε Αθήνα, Βερολίνο, Βρυξέλλες και Λονδίνο, παρουσία συμμετεχόντων στην έκδοση, εκπροσώπων διεθνών οργανισμών κ.ά.

Συμμετέχοντες Οργανισμοί

UN Sustainable Energy for All
United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD)
United Nations Industrial Development Organization (UNIDO)
World Energy Council
World Economic Forum
European Commission
Research Centre for Energy Management
ESCP Europe
International Association of Energy Economics
Columbia University
Stanford University
Energy Cities
Hellenic Parliament
The Prince of Wales’s Corporate Leaders Group
Revolve Media
Energy Academy Europe
SRH Hochschule Berlin
VoteWatch Europe
EcoCorp
Walgreens Boots Alliance
MAN Diesel & Turbo
AUEB MBA International

(του Μιχάλη Σπανού, Διευθύνοντα Σύμβουλου της Global Sustain)

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ