Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία: Το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα χέρια των πολιτών

Το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα χέρια των πολιτών!

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, όπως έχει σχεδιαστεί μέχρι σήμερα, υποβαθμίζει την άγρια ζωή, βλάπτει τη δημόσια υγεία, καταστρέφει το κλίμα και το περιβάλλον, ενώ ζημιώνει τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς και τις αγροτικές κοινότητες.

Τώρα όμως, έχουμε μια ιδανική ευκαιρία για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε μια μεγάλη διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση για το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 2 Μαΐου. 

Η συμμαχία περισσότερων από 200 ευρωπαϊκών οργανώσεων για «Ζωντανή Γη» (Living Land), μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση, με σκοπό να διεκδικήσουν τη διόρθωση των στρεβλώσεων και αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον της υφιστάμενης ΚΑΠ και να αδράξουν την ευκαιρία που παρουσιάζεται μονάχα μια φορά περίπου ανά δεκαετία για τη μεταρρύθμισή της.

Μπορείς εύκολα να συμμετάσχεις και εσύ στη διαβούλευση μέσω του εργαλείου της ηλεκτρονικής δράσης της εκστρατείας «Ζωντανή Γη»: http://www.ornithologiki.gr/livingland. Αυτό το εργαλείο θα στείλει αυτόματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προτεινόμενες απαντήσεις σε τέσσερις σημαντικές ερωτήσεις του ερωτηματολογίου της δημόσιας διαβούλευσης. Παρακαλούμε, έλεγξε τις απαντήσεις πριν τη υποβολή τους προκειμένου να σιγουρευτείς ότι συμφωνείς.

Ελπίζουμε ότι θα ενώσεις τη φωνή σου με όλους εμάς, που καλούμε για μία νέα, ριζικά διαφορετική πολιτική. Μία πολιτική που υποστηρίζει τους προοδευτικούς και υπεύθυνους αγρότες, μια πολιτική που προστατεύει το περιβάλλον μας και μας παρέχει υγιεινά τρόφιμα.

Ακολούθησε μας στο Twitter και στο Facebook για να ενημερώνεσαι διαρκώς για τη δράση μας.

Μαζί μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή στην Κοινή Αγροτική Πολιτική.
Βασιζόμαστε στην υποστήριξή σου!

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ