Το 2016 ήταν μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά για την Goldair Handling

Ο Ελληνικός τουρισμός απέδειξε για άλλη μια φορά φέτος ότι διαθέτει ισχυρή δυναμική ανάπτυξης και ότι αποτελεί την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Το θετικό πρόσημο σε επίπεδο αφίξεων με σημαντικά αποτελέσματα συνεισφοράς στο ΑΕΠ καθιστά τον τουρισμό μοχλό ανάταξης και ανασυγκρότησης της ευρύτερης οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος Goldair με ικανότητα, λειτουργικότητα και διαφάνεια συντήρησε δυναμικά όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, διατήρησε τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας και παράλληλα ανέπτυξε στρατηγικές συνεργασίες και προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι Εταιρείες του Ομίλου. 

Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων 

Το 2016 ήταν μια ακόμα επιτυχημένη χρονιά για την Goldair Handling.

Πιο αναλυτικά, το 2016 στην Ελλάδα, η εταιρεία θα πετύχει αύξηση του κύκλου εργασιών και του τζίρου κατά 7% καθώς και του EBITDA σε 3%, πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 2 εκ. €, εξυπηρέτησε συνολικά 6,2 % περισσότερες πτήσεις, αύξησε κατά 2,1% το μερίδιο αγοράς της καθώς και αύξησε κατά 8,1% τις θέσεις εργασίες φτάνοντας τους 2.626 υπαλλήλους.

Συγχρόνως, η Goldair Handling ανανέωσε τις συνεργασίες με ήδη υπάρχοντες πελάτες Azur Air, Ellinair, French AirForce, Novair, Primera Air, Royal Flight, SAS, Siberia Airlines, Small Planet, Sun Express, Turkish Airlines, Ural και Utair καθώς επίσης πρόσθεσε στο πελατολόγιο της νέους συνεργάτες όπως Air Company Armenia, Air Greenland, Bravo Airways, Flyone, Jordan Aviation, Signature & Small Planet Germany.

Όσον αφορά το διεθνές δίκτυο που έχει παρουσία η εταιρεία στη Βουλγαρία μέσω της θυγατρικής Goldair Handling Bulgaria με πλήρη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις αεροπορικές BH Air, Blue Air, Blue Panorama, Germania Flug AG Swiss, Norwegian Air Shuttle, Small Planet Germany και Smartlynx ενώ ανανέωσε με τις  Alitalia & Turkish Airlines στην Κύπρο μέσω της κοινοπραξίας με την εταιρεία LGS (Louis Goldair Services) με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις Air Company Armenia, Ellinair, Fly 365 Aviation, Fly Jordan, Smartlynx (Estonia & Latvia) και United Airlines καθώς επίσης ανανέωσε τη συνεργασία με τις Alitalia, Danish Air Transport, EasyJet (Switzerland & UK), Globus Air, Ukraine International, Ural και Wizz Air στο αεροδρόμιο Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, στα πλαίσια της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στην εταιρεία ICAS ξεκίνησε συνεργασία με τις Air Algerie, Air Djibouti, Etihad (Cargo Operations) και Saudia Airlines. 

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Goldair Handling πρόσθεσε δράσεις που αφορούν την Κοινωνία και το Περιβάλλον με σκοπό την ενσωμάτωση των αξιών της Αειφορίας και της Βιωσιμότητας πραγματοποιώντας εθελοντικές ενέργειες καθώς επίσης δημιούργησε προϋποθέσεις και ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία.

Επίσης, το 2016, υπήρξαν σημαντικές διακρίσεις για την Goldair Handling, όπως μεταξύ άλλων:
  • Αναδείχθηκε ως True Leader από την ICAP Group ως μία από τις 30 μεγαλύτερες εργοδοτικές εταιρείες της χώρας.
  • Διακρίθηκε με το βραβείο GSE Safety Innovation από τον διεθνή οργανισμό Ground Handling International
  • Βραβεύθηκε από την αεροπορική εταιρεία Qatar Airways για την Goldair Handling Bulgaria (αεροδρόμιο Sofia) με το βραβείο του καλύτερου σταθμού στην Ευρώπη
Τέλος, έως το τέλος του 2016, η Goldair Handling αναμένεται να εξυπηρετήσει περισσότερες από 130.000 πτήσεις, 28 εκ. επιβάτες και 49 χιλ. τόνους εμπορευμάτων (σε Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρο). 

Διεθνείς Μεταφορές Εμπορευμάτων & Logistics 

Η Goldair Cargo, συνέχισε και το 2016 τη δυναμική και αναπτυξιακή της πορεία και παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κατάφερε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνών μεταφορών & logistics στην Ελλάδα.

Σαν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, η εταιρεία πέτυχε αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου κατά 8% με αντίστοιχη αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 6% και παράλληλα αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 5%.

Με γνώμονα τη διαρκή εξέλιξη και συνεκτιμώντας την στρατηγική γεωγραφική θέση της Ελλάδας, η Goldair Cargo, σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά στον διαγωνισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ για την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο και προ ολίγων ημερών η κοινοπραξία ανακηρύχτηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου.

Ευελπιστώντας στην ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών κατοχύρωσης του έργου, η ένωση Goldair Cargo – ETBA ΒΙ.ΠΕ. θα προχωρήσει σε συνολικές επενδύσεις άνω των 180.000.000 € σε ορίζοντα 10ετίας, δημιουργώντας ένα εμπορευματικό κέντρο το οποίο σε συνδυασμό με το λιμάνι του Πειραιά και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ευρώπη, θα καταστήσει τη χώρα μας πύλη εισόδου για τα εμπορεύματα προερχόμενα από την Ασία, δίνοντας σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας καθώς και τη δημιουργία χιλιάδων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας. 

Η Rail Cargo Logistics Goldair, παρά το κλείσιμο της γραμμής στην Ειδομένη για 2 μήνες λόγω των μεταναστών και παρά την απεργία για 3 βδομάδες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία ενώ παράλληλα έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στην Ελλάδα με άδεια από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων να πραγματοποιεί σιδηροδρομικές μεταφορές.

Εντός των πρώτων μηνών του 2017 η εταιρεία αναμένει να αποκτήσει όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας και παράλληλα με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των μηχανοδηγών και του υπόλοιπου προσωπικού, θα ξεκινήσει με τις δικές της λοκομοτίβες αυτή την εξαιρετικής σημασίας δραστηριότητα τόσο για την ίδια όσο και για την Ελληνική οικονομία γενικότερα. 

Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών & Τουρισμός 

H Goldair συνεχίζει την ανελικτική της πορεία στον τομέα μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων (passenger & cargo), αντιπροσωπεύοντας συνολικά περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και εγκαταστάσεων για την προώθηση και πλήρη δραστηριοποίηση των αεροπορικών εταιρειών στην ελληνική αγορά.

Φέτος τον Σεπτέμβριο η Goldair θέσπισε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία του Σουλτανάτου του Ομάν, προσθέτοντας την εταιρεία Oman Air στο ήδη εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπευσης, η οποία εγκαινίασε τα πρώτα της βήματα στην ελληνική αγορά. Πέραν της Oman Air, οι αεροπορικές εταιρίες Avianca Brazil και Bangkok Airways και China Airlines αντιπροσωπεύονται εξίσου από θυγατρική εταιρία του Ομίλου. 

Η Goldair Tourism ενισχύει συνεχώς την θέση της στο κομμάτι του Corporate Travel & Marine με έναρξη νέων συνεργασιών σε όλους τους κλάδους επιχειρήσεων, με θετική ανταπόκριση από μεγάλες βιομηχανικές, εμπορικές, τραπεζικές και ναυτιλιακές εταιρείες ενώ διατηρείται σε σταθερή πορεία η δραστηριοποίηση της στην οργάνωση εταιρικών ταξιδιών στο φαρμακευτικό κλάδο, κλείνοντας  νέες συμφωνίες με μεγάλες επιχειρήσεις, για τις μεμονωμένες μετακινήσεις στελεχών και αυξάνοντας την παραγωγή στον συγκεκριμένο τομέα, κατά 15%. 

Η Goldair Congress

Το 2016 εξελίχθηκε σε μία από τις πλέον αποδοτικές χρονιές για το Συνεδριακό Τμήμα της Goldair Tourism. Εξέχουσα θέση σε αυτή κατείχε το 20ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Εταιρείας  Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης το οποίο διεξήχθη στην Πορτογαλία τον περασμένο Απρίλιο και συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες επιστημονικές εκδηλώσεις της εταιρείας με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν σε αριθμό τους 1800. Παράλληλα στον κύκλο εργασιών του τμήματος περιλαμβάνεται η διοργάνωση του 5ου Βαλκανικού και 13ου Εθνικού Συνεδρίου Πυρηνικής Ιατρικής καθώς και αυτή του 2ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας συμβατών συστημάτων αεροπορικών μεταφορών (Εuropean Compatible Airtransport Systems) με ιδιαίτερή ευαισθησία στα θέματα αειφόρου ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 

Η Goldeco δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εστιάζοντας, στην ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια καθώς και στις μονάδες παραγωγής βιοαερίου,  συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.   Η Goldeco διαθέτει ένα  χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με συνολική ισχύ 4 MW.  H εταιρεία από το 2011 διαθέτει σε λειτουργία φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW στον Ασπρόπυργο Αττικής.  Για το 2017 αναμένεται η κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού έργου στο Νομό Σερρών, ισχύος 2MW. Η εταιρεία, παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τρίτους όπως μετρήσεις ρύπων και ενεργειακής απόδοσης σε συνεργασία με το ΕΜΠ, καθώς και συμβουλευτικές  υπηρεσίες προς ενδιαφερόμενους επενδυτές στο χώρο των ΑΠΕ και του περιβάλλοντος γενικότερα. 

Διαδικτυακές Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες

TRIPARK.COM – Online Travel Agency (OTA)

Μέλος του ομίλου εταιρειών Goldair, που δραστηριοποιείται στις μεταφορές και τον τουρισμό από το 1955, το www.tripark.com, αποτελεί την πραγματοποίηση ενός νέου εγχειρήματος του ομίλου Goldair προς το ευρύτερο κοινό, σε μια πρωτοπόρα προσέγγιση της online ταξιδιωτικής αγοράς. Η επιβεβαίωση αυτής της προσέγγισης ήρθε με τη δημιουργία ενός σύγχρονου site με αυτόνομο εταιρικό σήμα που στόχο έχει να φέρει το ταξίδι πιο κοντά στον επισκέπτη, με σεβασμό στις ανάγκες του, στην ποιότητα και στη δημιουργικότητα, παρέχοντας ηλεκτρονικές ταξιδιωτικές υπηρεσίες αεροπορικών εισιτηρίων. Μέσα από την γκάμα υπηρεσιών των αεροπορικών εταιρειών που διαχειρίζεται και προσφέρει το www.tripark.com, την προσεγμένη επιλογή προτάσεων και πάνω απ’ όλα τις επαγγελματικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης, στόχος είναι ο επισκέπτης να εξυπηρετηθεί γρήγορα και σωστά και ταυτόχρονα να ταξιδέψει με αρκετά χαμηλές τιμές. Σας καλούμε να επισκεφτείτε το site και να προσθέσετε το www.tripark.com στην καθημερινή ταξιδιωτική σας εμπειρία. 

Σήμερα ο όμιλος Goldair απασχολεί περισσότερους από 3.000 εργαζομένους στην Ελλάδα και 750 στο εξωτερικό.

Πηγή: sete.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ